Yaşantımızın şu an ki bölümü fazlasıyla siyasete ayrılmış durumda. Hiç ilgilenmiyorsak bile günlük gazetemizde, televizyon programlarında, oturduğumuz kafede, ev ziyaretlerinde, radyoda kısacası her yerde siyaset konuşulmakta, bir seçmen olarak kulak kabartıyoruz, yazılanlara, çizilenlere göz atmak zorunda kalıyoruz.

Seçmen olarak işin içerisinde olmasanız bile, iki kişinin hararetli konuşmalarından her an etkilenebiliyorsunuz. Siz, olan biteni uzaktan takip ederken birde siyasetin birebir içerisinde olanları yakından takip etmenizi öneririm.
Sırası ile gidecek olursak, önce aday adaylık yarışları, ardından meclis üyeliği için yarışlar, her seferinde küsenler, darılanlar, mızıkçılar.

Daha düne kadar “-adımı değiştiririm, partimi değiştirmem” diyenler, bugün bakıyorsunuz, sıralamalarda “-benim hakkım bu değildi” diyerek feveran etmekteler.

Herkes getirdiğini alıp götürme telaşında. Kavgalar, istifalar diz boyu, bakalım sonu nereye varacak.

Ortak derdimiz Aksu olmalı. Aksu güzelleşsin, içinde bulunduğu çirkin görüntülerden kurtulsun, baştan sona yenilensin, Aksu insanı rahat bir nefes alsın. Doğru yönetimlerle, doğru yönetilsin. İşin bu kısmı ile ilgilenilirse daha başarılı listeler ve daha başarılı çalışmalar ortaya çıkarılır diye düşünüyorum.

Hedef saptırılmış vaziyette hareket ediliyor. Soruyorum bütün partililere sizin derdiniz koltuk kapmak mı? Yoksa Aksu için çalışmak mı? Sorun yumağı haline gelmiş bir Aksu var elinizde, çalışmaya gönlü olan bir masa, bir sandalyeye razı olur. Çalışmaya gönlü olmayan “en gösterişli binalar” da bile mazeret üretir.

Sık sık aynı konuyu gündeme getirdiğimin farkındayım, listeler hazırlanırken kadın adaylara çok fazla yer verilmemiş. Kadın adayların isimleri seçilebilecek sıralarda olmasını rica ediyorum.

Kadın ve erkek yönetimi dünyanın en başarılı yönetimidir. Bunu ben söylemiyorum, bunu tarih söylüyor. Açın kitapları okuyun. Eski Türk yönetimlerinde, kadın erkeğin her daim yanında yer almıştır. Kadın erkeğin güç ve ilham kaynağı olarak kabul edilmiştir. Kadın ve erkek toplumda dengedir, bunu görmezden gelemezsiniz, inkar da edemezsiniz. Tabi ben sizin kadar bilemem, ben sadece bilimsel kaynaklardan okuduğumu paylaşabilirim. Gerisi size kalmış.

***

En İyi Ben Olmalıyım

Öğretmen sınıftaki zeki fakat kıskanç öğrenciye : "Niçin arkadaşlarını çekemiyor, onların yaptıklarını bozup kavga ediyorsun?" diye sordu.

Öğrenci, bir süre düşündükten sonra, "Çünkü onların beni geçmelerini istemiyorum." dedi. "En iyi ben olmalıyım."

Öğretmen, masasından kalktı, eline bir parça tebeşir aldı ve yere 15 cm. uzunluğunda bir çizgi çekti, kıskanç öğrenciye bakarak, "Bu çizgiyi nasıl kısaltırsın?" dedi.

Öğrenci bir süre bu çizgiyi inceleyip içinde çizgiyi birçok parçaya bölmek de olan birkaç yanıt verdi. Öğretmen, yanıtları kabul etmedi ve yere ilkinden daha uzun bir çizgi çekti. "Şimdi birinci çizgi nasıl görünüyor?" diye sordu.

Öğrenci utana sıkıla, "Daha kısa" diyerek başını öne eğdi.

Öğretmen bu yanıt üzerine öğrencisine unutmaması gereken şu öğüdünü verdi: "Bilgini ve yeteneklerini artırarak kendi çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir."

***

Günün sözü….


• Bir memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz, onun müziğine kulak veriniz. Nerede güzel eserlerden oluşmuş bir uyum vardır; orada adalet ve erdem hüküm sürer.

Konfüçyüs
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.