Aksu kamuoyunun bildiği üzere Aksu Ülkü Ocakları’nda bir görev değişimi yaşandı.  2 ay önce yani 28 Ocak 2021 tarihinde, Aksu Kurucu Ülkü Ocak Başkanı Murat Üstün görevi devrederek yerine Hüseyin Emre Aydoğan atandı. Aydoğan’ı yakinen tanımam ve bilmem, bildiğim tek bir şey var, o da Aksu Belediye Meclisi’nin eski üyelerinden rahmetli Mustafa Aydoğan’ın oğlu olması.

Bu kısa detaydan sonra gelelim esas konumuza.

Çiçeği burnunda genç Başkan Hüseyin Emre Aydoğan, yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Bozak ve Özkan Yavuz’la beraber cuma günü gazete ofisimize bir ziyarette bulundular. Önce birbirimizi yakinen tanıma adına çay eşliğinde sohbet ettik. Karşımız da; dersine çok iyi çalışmış, heyecanlı, ne dediğini bilen, bir o kadarda mütevazi ve alçakgönüllü bir birey bulduk. 

12 Eylül 1996 doğumlu Hüseyin Emre Aydoğan, Murtuna Mahallesi’nde yaşamını sürdürmekte. Aynı zamanda Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Mezunu. Lisan eğitimin de bir Ulusal, birde Uluslararası 2 bilimsel kongreye katılmış. Bu kongrelerde sunumlar yapmış. Bununla beraber TÜBİTAK’ın 3 projesinde yer almış.  Ayrıca mezuniyet sonrası tez ve makale danışmanlığı yapmış.

Lise çağlarında Ülkü Ocaklarına gidip gelmiş ve lise yapılanmalarında yer almış. Bu yıl itibariyle Ülkü Ocakları’ndaki 11’inci yılı. Yani adam akıllı bir teşkilat tecrübesine sahip. Değim yerindeyse, Ülkü Ocakları’nın her kademesinde yer almış. Neferlikten, Okul Başkanlığına, Okul Başkanlığı’ndan Aksu Bölge Başkanlığı görevlerinde bulunmuş. Daha sonra Ocak İl Yönetimine girmiş. Üniversite yıllarından ise sırayla,  Üniversite Başkan Vekilliği, Isparta Ülkü Ocakları Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüş.

Türkiye’nin bir çok ilinde ve ilçesinde Ülkü Ocakları’nın kurumsal kimliğini temsil eden noktaların olduğunu, Aksu’nun da bunlardan biri olduğunu ifade eden Aksu Ülkü Ocakları Başkanı Aydoğan, yerel anlamda Ülkü Ocakları’nı;  bulunduğu yerin kültürel, sanatsal ve sportif bütün faaliyetlerine aday olmuş, gençlerin bir araya geldiği, Türk Milliyetçiliğinin fikir sistemi adına çalışmalar yaptığı, öğrencilerinde yerel eğitim aldığı, mutlu bir dergâh olarak değerlendiriyor. 

Ülkü Ocakları’nın kendi yağında kavrulduğunun altını çizen Aydoğan, güzel işler başardıklarına da dikkat çekerek, Aksu’da İsmail Ogan Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı Ocak binasında gerçekleştirmek istediği aktiviteleri şu şekilde dile getiriyor, “Binamızı sosyal ve sanatsal bir merkez haline getirmeye çalışılıyoruz. Şu an tadilat aşamasındayız. Tadilat bittikten sonra binamızın bir katını spor salonuna dönüştüreceğiz. Burada birçok sportif aktiviteler yer alacak. Ayrıca hem ihtiyaç sahibi öğrencilere, hem de vatandaşların yararlanabileceği bir yemekhane oluşturulacak. Özelikle öğrencilerimiz öğlen arası hem yemeklerini yiyecek, hem de zaman geçirebilecekler. Yönetimimizde bulunan okçuluk Antrenörü Özkan Hocamız gözetiminde okçuluk dersleri verilecek. Bunun da hayata geçirilebilmesi için Okçuluk Federasyonu ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’yle görüşmeler halindeyiz. Yine sanatsal anlamda resim eğitimi vermeyi düşünüyoruz.”

Bünyelerinde 150 civarında gencin olduğunu, şimdilik bunların hepsiyle aynı anda görüşme şanslarının olmadığını kaydeden Aydoğan, “ Malum pandemiden kaynaklı, belli bir kısmının yaş haddinden dolayı sokağa çıkma yasağı var. Belirli bir kısmı okula başladığından dolayı ancak okul günlerinde buluşabiliyoruz. Bazen evlerine misafir oluyoruz.  Bu anlamda gençlerimizin ayağına gitmekten korkmuyoruz. Ocak yönetimimizde hep eğitimli gençlerimiz mevcut. İleri ki günlerde mesleki kariyer yapmış gençlerimizi de dahil edeceğiz. Gençlerimize rol model olabilecek bir yönetim şeklini oluşturacağız” açıklamalarında bulundu.

Sohbetimiz oldukça uzun sürdü. Hepsini burada yazma imkanımız yok. Çünkü bir saati aşkın sürede gerçekleştirilen sohbette, bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan tutunda, gerçekleştirilen ziyaretler, kentin kültürel ve sosyal yapısı, toplumda kadının yeri, gençlerin önemine kadar birçok mevzuyu dile getirdik.

Sıkıcı bir yazı olmaması adına toparlayacak olursak, öncelikle gençlerin eğitimli ve aynı zamanda farklı alanlarda kendilerini ifade edebilmeleri için atılan bu güzel adımdan ötürü, Hüseyin Emre Aydoğan kardeşimi kutladığımı ifade etmek isterim. 

Çünkü birçok zararlı alışkanlıklar gençlik döneminde edinilir. Yeniliklere ve değişime açık olan gençlerin karşılaştıkları en büyük tehlikelerden birisi, kötü alışkanlıklardır. Hepimiz bu gençlik evresinden geçtik. Gençlerin temiz ve pâk zihinlerini aldatmak, onları kendi kötü menfaatlerine âlet etmek isteyen çevreler, 7 gün 24 saat teyakkuzda beklerken, gençleri kendi kaderine teslim etmemek gerekir. 

Herhangi bir uğraşı olmayan bir genç, duygusal tabiatları ve farklılıklara olan istekleri sebebiyle kolayca kötü alışkanlıkların tuzağına düşebilirler. Hele ki cebinde parası var ise. İşte burada görev önce devletimize, sonra devletini ve vatanını seven sivil toplum kuruluşlarına düşüyor.

İşte bundan dolayıdır ki, Aksu Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Emre Aydoğan ve yönetiminin attığı bu adımı önemsiyorum. 

Hele ki sohbet aralığında Aydoğan’ın Aksu İçin dikkat çektiği şu detay ortadayken; “Bizler Aksu’da yaşayan bireyler olduğumuzdan dolayı, buradaki gençlerin alışkanlıklarının farkındayız. Aksu diğer bölgelere rağmen, ekonomik anlamda kalkınmış bir bölge. Bu anlamda gençlerimiz para kazanabiliyor. Veya ailelerinden gelen bir miktar paraları var. Tamamen bu parayı harcamaya odaklı bir gençlik yapısı var.”

O yüzden siz siz olun geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin vatana ve millete faydalı birer birey olması adına, gençlerimizi başıboş bırakmayalım.

Sadece para kazanan ve kazandığı parayı harcamaktan ziyade, sorgulayıcı ve nitelikli bireyler olmaları için çaba gösterelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Karadeniz 2021-03-15 22:15:54

Başkanıma görevinde başarılar diliyorum.Ülkücü değilim ama vatan,millet için ve özellikle genç kardeşlerimiz için yapılan her türlü hizmet ve sahiplenme güzeldir...