30 Mart 2014’te gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kaldı. Herkes sahada ve seçmeni ikna etme çabasında. Aynı zamanda genel siyaset de bir o kadar hareketli. Parti genel başkanları da il il dolaşarak seçmene bir şeyler anlatma derdinde. Ama bu anlatımlarda projeler yok, aynı zamanda bundan sonra yapacakları ile ilgili de hiç bir şey yok.

Peki, ne var?
Liderler düellosu var. Birbirlerini karalama kampanyası var. Ağza alınmayacak her türlü hakaretler var. Hal böyle olunca da, bu durum toplumda da çeşitli kutuplaşmalara neden oluyor. Yani anlayacağınız, genel siyasette ortalık toz duman. Bu durum bizlere, yani topluma yarardan daha çok zarar getiriyor. Oysa ki seçimler demokratik bir yarış süreci. Burada anlatılması gerekenler, toplumun refah düzeyin nasıl yükselmesi olmalı.

Mademki, siyasilerimiz bizleri 5 sene yönetmeye talipler, o halde bir seçmen olarak benim, (bizlerin de) siyasilerden isteyeceğimiz tek şey, bizlere yapacakları hizmetlerin neler olacağıdır.

Evet, bu tablo her ne kadar genel siyasette yok gözükse de, Aksumuzdaki siyasiler tüm siyasilere örnek olacak bir duruş sergiliyor.

Bilindiği gibi Aksu’da AK Parti, CHP, MHP, BBP, Saadet Partisi, Demokrat Partisi, Doğru Yol Partisi ve Halkın Demokrasi Partisi seçim yarışına giren partiler. Bu partilerin başkan adaylarının birçoğu yerine göre gazetelere demeç vererek, yerine göre düzenledikleri toplantılarla, yerine göre de çıktıkları TV kanallarında seçmene sesleniyor. Biri dışında, ( O biri de BBP adayı İsa Yıldırım) tüm adaylar birbirlerine sataşmadan, hakaretvari söylemlerde bulunmadan seçildikleri takdirde yapacaklar projeleri tek tek anlatmaya çalıştılar. Yani alkışlanacak bir centilmenlik örneğini gösterdiler.

Ayrıca tüm partilerin kadın kollarının ev ev dolaşarak gösterdikleri özverili çalışmaları da unutmamak gerekir. Bu tablo bizleri oldukça sevindirdi.

Genel siyasetin darboğazda olduğu bu süreçte, gösterdikleri centilmenlik örneğinden dolayı önümüzdeki 5 sene buyunca bizleri ve kentimizi yönetmeye talip olan siyasilerimizi sırayla; Cengiz Aldemir, Halil Şahin, Ramazan Özen, Hüseyin Çiçek, Yusuf Hatip ve İhsan Nergis’i ilçenin ilk ve tek gazetesi olan Aksu Gazetesi olarak kutluyorum. İnşallah bu tablo hep böyle devam eder.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.