Son zamanlarda Aksu’da değişen olaylar ‘Yeni Aksu’ modelini mi ortaya çıkarıyor bilemiyorum ama yaşananlar Aksuluyu umutlu yarınlara götüreceğe benziyor.

Öyle ki son birkaç haftada ki değişimler gazete olarak bizlere de yansıdı. İşte o gelişmelerden bazıları…

1- Milletvekili adayı olmak için istifa edeceği daha önce konuşulan MHP’nin Büyükşehir ve Aksu Belediye Meclis üyesi Ahmet Yaşar’ın belediye meclisinin Şubat ayı oturumunda kesin olarak meclis üyeliğinden istifa edecek.

Bu açıklama Yaşar’ın kendi bireysel açıklaması. Ondan boşalacak olan koltuğu da 9’ınca sırada ancak seçilemeyen Belediye eski Personeli Mehmet Ali Öztürk gelecek. Şimdiden merak edilen ise, Öztürk’ün izleyeceği strateji..

2- Aksu’nun kanayan yaralarından biri olan ve 30 Mart’tan sonra atılan adımla çözülmeye çalışılan Macun Deresi’nin 1’inci etap çalışmaları sonlandırılacak. Sonrası 2’nci etap çalışmaları başlatılacak.


3- AK Parti sancılı bir döneme gireceğe benziyor. Nedeni ise bu köşede gündeme getirdiğim ve AK Partili birçok meclis üyesinin de doğruladığı belediyenin yönetim kadrosunda ki değişime sayılı günler kalması.

Bilindiği gibi 30 Mart seçimlerinin hemen sonrası başkan yardımcılığı, başkan vekilliği ve komisyon üyelikleri anlamında meclis üyeleri arasında birçok görevlendirmeler yapılmıştı.

Bu görevlendirmeler yapılırken, görevlendirmelerin 1 yıl ile sınırlı kılınacağı parti kulislerinde ifade edilmişti. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, merak edilen ise bundan sonra izlenecek yolun ne olacağı.

4- İlçe Kongresi’ni tamamlayan diğer bir parti MHP’de AK Parti’de olduğu gibi sancılı bir sürece gireceği gözüküyor. Buradaki sancılı sürecin fitilini ateşleyen olgu, kongre süreci. Bilindiği üzere kongre sürecinden sonra, MHP’li bazı meclis üyeleri ile seçilen yönetim arasında soğuk rüzgarların estiği, ve parti üyeliklerinin silindiği kulislerde konuşulmuştu. Bu soğuk rüzgarların hala devam ettiği ifade ediliyor.

5- Köylerde yapılaşmanın önündeki engel nihayet kalkacağa benziyor. 11 köyün imarı sorunun çözümü ile ilgili bakanlıktan beklenen haberin geldiği bir taraftan ifade edilirken, diğer köyler ile ilgili çalışmaların sonlanacağı konuşuluyor. Bu da gösteriyor ki, artık gençler gönül rahatlığı ile evlenecek. Çünkü bugüne kadar kiminle konuştuysak, yapılaşmamanın olmamasından dolayı gençlerin evlenemediği ifade ediliyordu. Şimdiden tüm gençlerimize hayırlı olsun.



6- Gazete olarak yaptığımız ‘Haftalık Sohbetler’e ağırladığımız konuklarımızın keyifli sohbetleri, Aksumuza farkı bir boyut kazandırıyor diye düşünüyoruz. Küslükler, kırgınlıklar bu sohbetlerle ortadan kaldırılıyor. Eski dostlar yeniden dostluklarını pekiştiriyor. Buradan çıkan güzel sesler, bazen sitemler doğru yaklaşımlara sebep oluyor.

En son gerçekleştirdiğimiz Haftalık Sohbetlerin konuğu İsa Yıldırım’ın sesi epey bir Aksuluya ulaşmış olmalı ki sanal alem facebook’da taşları yerinden oynattı.

Bu yerinden hareketlenmeler sanal alemden bu kişileri alarak gerçek aleme taşıdı ve sanal alemde birbirlerine köpürenler kahvaltı masasında sıcak bir ortamda el sıkıştı. Ne mutlu bizlere.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.