Bilindiği üzere uzun zamandır Aksu kamuoyunu meşgul eden konulardan biride Galericiler Sitesi alanı.  Bu alanla ilgili Belediyenin yetki dâhilinde olmamasına rağmen, Ankara Merkezli iki firmayla, 16 sayfalık anlaşma yapıldığıyla ilgili elimize bir belge ulaşmıştı.

Bizler hem Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hem de birçok hukukçuyla beraber, çok sayıda farklı belediyelerin uzman bürokratlarıyla görüşmeler yapmış, bu görüşmelerden ortaya çıkan söylemleri habere çevirmiştik. Başkan Şahin, belgenin sahte olduğunu ifade etmişti. Bizlerde sahtekârlığın ortaya çıkması için herhangi bir suç duyurusunda bulunup bulunmadığını sormuştuk. Verilen cevap ‘hayır’ yönündeydi.

Uzmanlar ise; böyle bir sözleşmenin skandal olduğunu ifade etmişlerdi.  Çünkü Aksu Belediyesi’nin o alanla ilgili yapacağı tek şey, mevcut alanın imar planları ve 18 uygulamasını yapmaktı. Derken ilk haberlerin üzerinden 2 haftalık bir zaman dilimi geçtikten sonra, tartışmaların odağında olan ve aynı zamanda sahte denilen belgenin üzerinde imzası bulunan ve adı geçen Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit, bizleri suçlayarak, suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti.

Oysa ki yazdığımız haberlerde, ortada bir sahtekarlık varsa, bu sahtekarlığı kim yaptıysa ortaya çıkması gerektiğini ve aynı zamanda Yusuf Koçyiğit hem kendi adını, hem de temsil ettiği makamın saygınlığını koruması adına, suç duyurusunda bulunması gerektiğini, bizlerde istendiği taktirde her türlü belge ve bilgi desteğinde bulunacağımızı ifade etmiştik. Bekledik bir adım atılır diye. Ama maalesef bu gelişmelerin üzerinden neredeyse 2 sene bir zaman dilimi geçmesine rağmen, ortada dolaşan iddialarla ilgili herhangi bir adım atılmadı, daha fazla iddialar ortaya atıldı.

Birçok para alışverişlerinin olduğu konuşuldu. Hatta mevcut alanla ilgili inşaat çalışmasının yapılması için, bazı izinlerin Yusuf Koçyiğit tarafından verildiği ve bu izin belgelerinde Yusuf Koçyiğit’in ismi ile imzasının bulunduğu iddia edildi. Bu iddia Aksu Belediye Meclisine taşındı. Zorda kalan Koçyiğit, belgenin kendisi tarafında verildiğini itiraf etmek zorunda kalmıştı.

Oysaki bu itiraftan hemen öncesi, bölgenin 18 uygulamasıyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, alanla ilgili her hangi bir tasarruflarının olmadığını, imar planlarının netleşmesinden sonra, yüklenici firmanın, alanla ilgili hak sahibi olan vatandaşlarla yapacağı anlaşma sonrası, belediyenin ruhsatlandırma boyutunda olacağını ifade etmişti. Şahin’in bu açıklaması, imar planlarının askıda olmasından dolayı, resmi olarak gerçekleşen bir imar planının olmadığı anlamını taşıyordu. Yüklenici firmanın, hak sahiplerinin tümüyle yaptığı bir anlaşma ortada yokken, Koçyiğit neye dayanarak şantiye kurulması anlamında izin verdiğine anlam verememiştik.

Geçmişle ilgili gelişmeler bu şekilde cereyan ederken, yaklaşık 2 seneye yakın bir süredir, mevcut alanın caddeye bakan kısmında dikili duran ‘Galericiler Sitesi Alanı’ tabelası sürpriz bir kararla yerinden kaldırılmış. “Kim kaldırıldı?, Neden kaldırıldı?” sorularına cevap aramaya çalışırken, bu tabelanın Aksu Belediyesi’nin yönetim kadrosu tarafından verilen bir kararla kaldırıldığı ifade edildi. Neden olarak ta, yanlış anlaşılmalara mahal verilmesiymiş.

Oysa ki şeffaf yapılan hiçbir çalışma, yanlış anlaşılmalara yol açmayacağı herkes tarafından bilinir. Ortada, Ankara Merkezli 2 firmayla yapıldığı iddia edilen ve sahtedir denilerek geçiştirilen 16 sayfalık belgeyle ilgili, sözde sahtekarlığın ortaya çıkarılması anlamında bir adım atılmadığı taktirde, bu tür davranışların Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile taşıdığı saygın makama sürülen kara lekeyi temizlemez. Kamuoyu vicdanının rahatlaması ve bizlerin saygıyla bakması için, başta Aksu Belediye Başkanı Sayın Halil Şahin ve yardımcısı Koçyiğit’in kafalardaki soru işaretlerini gidermesi adına, bahsi geçen sahtekarlığın kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkarmak için bir adım atmalılar. En azından temsil etikleri o saygın makamların masumiyetinin zedelememesi adına derhal suç duyurusunda bulunmalılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.