KISA adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Aksu, Antalya’da nüfusu en hızlı artan ilçeler arasında 5’inci oldu. 12 ilçeyi gerisinde bırakan Aksu, binde 16.4’lük artışla, 69 bin 629 nüfusa ulaştı. 30 Haziran 2008’de kurulan ilçemizin nüfusuna, aradan geçen 9 yıl içinde 12 bin 557 kişi daha eklendi.

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, ilimiz Antalya’nın nüfusunun, binde 17.4’lük artışla, 2 milyon 328 bin 555 kişiye ulaştığını açıkladı. Tabloya baktığımızda, Aksu’daki nüfus artış hızının, Antalya ortalaması olan 17.4’e çok yakın olduğunu görüyoruz. Buna karşın, Alanya, Manavgat ve Kemer gibi dünyaca ünlü turizm kentlerinin, Aksu’nun çok gerisinde kaldığı dikkati çekiyor.

İstatistik sonuçlarını paylaştığımız siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri, mülkiyet sorunlarının aşılması ile Aksu’daki nüfus artış hızının çok daha fazla olacağını ve ilçe nüfusunun kısa sürede 300 bini aşabileceğini söylediler.

Örtü altı sebze üretimi açısından Antalya’nın en gözde ilçeleri arasında yer alan Aksu’da; Manisa’dan Doğu illerine kadar binlerce vatandaşımızın sera işçisi olarak çalıştıklarını görüyoruz. Kundu ve Kemerağzı’nın turistik cazibesi de ülkemizin ve dünyanın her köşesinden binlerce insanın gözlerini kamaştırıyor. Güzelyurt ve Pınarlı gibi hareketli bölgelerimizde 81 vilayetten vatandaşlarımız yaşıyor.

Bu tablo bize ne anlatıyor? Bize sorarsanız, Belediye Başkanı Halil Şahin, “Aksu Akdeniz’in parlayan yıldızı olacaktır” derken, hiç de haksız sayılmaz. Fakat, ah şu alt yapı ve mülkiyet sorunları da olmasa, işler ne kadar da güzel yürür. İmarla ilgili hiçbir sorunu kalmamış, hastane ve kent meydanı projelerini tamamlamış bir Aksu hayal edin, sizce de müteahhitlerin bir numaralı yatırım kenti Aksu olmaz mı?

İşte 19 ilçenin son durumları

Antalya’da 2016 yılı ADNKS sonuçlarına göre 508 bin 123 kişiyle nüfusu en fazla olan ilçe Kepez iken, Antalya ilçeleri arasında nüfus artış hızı sıralamasında binde 59’la Konyaaltı birinci oldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.