11 Ayın Sultanı Ramazan’ı geride bırakıyoruz. Bu ayın mükâfatı olan Bayramı da Cuma günü yaşayacağız. Bayramın huzur, barış ve neşe getirmesi dileğiyle, herkesin bayramını canı gönülden kutluyorum.

***

Muhalefet bugünlerde Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile ilgili olduk olmadık eleştiriler yapmakta.

Nedir bu eleştiriler?

-Sağlık ocağında doktor bulunmuyor ve bundan dolayı yeterince hizmet vermemekte.

-Üst geçit kenti ikiye böldü. Esnaf kan ağlamakta.

-Kapalı Pazar yerleri kaçak yapı pozisyonunda.

-Halk plajlarında yeterli bakım yok.

Bu ve buna benzer sayısız eleştirileri sıralayabiliriz.

Tabiî ki bu eleştirinin yapılması kadar doğal bir şey olamaz.

Ama eleştirinin başarıya ulaşabilmesi için, yapılan eleştirinin haklı dayanakları olmalı.

O zaman eleştiren ve eleştirilen için güzel bir tablo ortaya çıkar.

Yani kısacası eleştiride bir nebze de olsa, “insaf ve vicdan” olmalı

Aksi taktir de, yapılan eleştiriler tek taraflı olur, hiçbir şeye hizmet etmez, kişinin kendi egosunu tatmin etmekten öteye geçmez.

Bugünlerde yapılan eleştiriler de olduğu gibi…

Bilindiği gibi Aksu belediyesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle bir sağlık ocağı inşa edilerek Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi. Ve Aksulu bu hizmetten faydalanmakta. Artık orada ki işleyiş sağlık bakanlığına ait. Aksu Belediye Başkanı Sayın Şahin’in, beyaz önlüğü giyip, o kurumda doktor olacak hali yok.

Ayrıca, sağlık ocağı olan o bina 5 sene önce de orada duruyordu. Başka kurumlar tarafından kullanılıyordu. Neden birileri “kentimizin sağlık hizmeti anlamın da sorunu var” diyerek, böyle bir çalışmanın içersine girmedi. Veya yeni bir yer inşa ederek, yeni hizmet binası oluşturmadı. Dünde bu bölgede 30’a yakın 5 yıldızlı otel ile hayırseverler mevcuttu.

Gelelim ikinci eleştiriye…

“Üst geçitten dolayı esnaf kan ağlamakta” deniliyor. Gösterin bu anlamda bir esnafın tepkisini, gazetenin sayfalarını sonuna kadar onların sesine kulak verme adına açalım. Oysaki Ramazan ayı olmasına rağmen, Aksulu köftecilerimiz tıka basa hizmet vermekte…

Diğer bir eleştiri ise kapalı pazarlar…

Oysaki bu kapalı pazarlar her türlü düğün dernek ve asker uğurlamasında, güneş, yağmur ve çamur demeden hizmet vermekte.

Gelelim halk plajlarına.

Bilindiği gibi o bölgeler rantı yüksek olan yerlerdir.

Otelciler ve turizmciler o yerleri sahiplendiğinden dolayı hiçbir Aksulu elini kolunu sallayarak oralarda gezemez ve denize giremezdi.

Şimdi o bölge birçok tehdide rağmen vatandaşın hizmetine sunulmuş.

Bu sahillerle ilgili eleştiriyi yapanlardan birisi olan “Çiftlik ağası, Hasan Ağa” neden kendi döneminde “böyle bir çalışmanın içine girmemiş” diye sorarım.

Böyle çalışmalar sırf muhalefet olma adına eleştirilmemeli.

Eleştiriler yapıcı, aynı zamanda kent adına ve halk adına olmalıdır.

İşe o zaman daha da güzel ve kaliteli şeyler ortaya çıkar.

Ayrıca kim ne derse desin, Akdenizin parlayan yıldızı Aksu, raylı sistem, hastane, Kent meydanı, yeni imar planları ve EXPO 2016’sı ile cazibe merkezi haline gelecektir.

Bunun burasında 1 yıllık bir zaman diliminden az bir süre kaldı.

Benden söylemesi…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.