2004 yılı yerel seçimlerinde, AK Parti’den Belediye Başkan adayı seçilerek Pınarlı Belde Belediye Başkanı oldu.

Başkan seçildiği partisinden, aykırı çıkışlarından dolayı 2006 yılında kendisiyle ilgili ihraç süreci gerçekleştirildi. İhraç edileceğini anlayınca partisinden istifa etti.

Sonrası kısa bir CHP birlikteliği. O dönem yine dönemin İl Başkanı Ömer Melli’yi günah keçisi göstererek, CHP’den istifa etti.

Derken, MHP serüveni başladı.

2009 yılı yerel seçimlerinde MHP’den İlçe Belediye Başkanı seçildi.

Kendisini partiye kabul eden o dönemin MHP İl Başkanı Aydın Yeşilyurt ile ters düştü. Sonra MHP İl başkanlığı seçimlerinde Ali Adnan Kaya’cı oldu. Kaya, İl Başkanı oldu.

Bu birliktelikte kısa sürdü. Yine o dönemin İl Başkanı Ali Adnan Kaya ile de ters düştü. 2009 yerel seçimlerde kendisini destekleyen İlçe teşkilatı ve kendisiyle yol arkadaşlığına soyunan meclis üyeleriyle ters düştü. Sonrası malum, gelinen istifa süreci.

Aksu’nun Bağımsız Belediye Başkanı olarak 2 yıla yakın süredir görev yapmakta.

Ve bu süre zarfında, AK Parti ve MHP ile dirsek temasında idi. Amaç, o partilerin birisinde 2014 yerel seçimlerde aday olmak idi. Hatta onlarca kere MHP Genel Merkezi’nin kapısını zorladı. Aracılar koydu. Birçok üst düzey yönetici ile görüştü. Ama bir türlü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli engelini aşamadı.

Şimdi ise, kimine göre CHP, kimine göre Demokrat Parti’nin kapısını zorluyor.

                                                       ***  

Bilindiği gibi Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın CHP Genel Merkezi’ne giderek üyelik kaydını yaptırdığı ile ilgili haber güneyhaberci.com’a yayınlanmıştı. Bununla ilgili başkan Yıldırım, Antalya’nın yerel gazetelerinden birinde açıklamada bulunmuş ve gelişmeleri doğrulamıştı. Sonrası CHP İlçe Başkanı Hasan Bozkurt’un sert tepkisi ortaya çıkmıştı. Bununla ilgili detayları haberimizde okuyabilirsiniz. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, haberin yayınlandığı günden beri telefonlarımız bir türlü susmadı. Arayan herkes, “Ne olacak bu İsa’nın hali?” diyerek, bizden bilgi alma uğraşında.

Bildiğimiz tek şey var.

O da Sayın İsa Yıldırım’ın, 2004 yılından bu yana, yaşadığı siyasi istikrarsızlık serüveni. Onu da sizinle paylaştık.  

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.