Ne çabuk geçiyor zaman,
Daha dün gibi, Aksu’da bir gazete kuralım fikri.
Hiç düşünmeden yola çıktık.

İlk durağımız, dönemin İlçe Kaymakamı Rauf Özener oldu. Sayın Özener’e düşüncemizi açıkladık, “ Nasıl olur” diye fikir sorduk. Sağ olsun kendileri de söylemleriyle, düşüncemize destek oldu. İlk söyleşimizi zatıâlileriyle yaptık ve oradan ayrıldık.

Sonra ikinci durağımız yine dönemin İlçe Belediye Başkanı İsa Yıldırım oldu. Sayın Yıldırım’a da fikrimizi açıkladık ve karşılıklı olarak istişarelerde bulunduk. Artıları eksileri ayrı ayrı kefelere koyduk. Gazetenin kurulması anlamında ki düşünce ağır bastı. Oradan da olumlu bir şekilde ayrıldık.

Derken üçüncü durağımız sırayla, AK Parti, MHP ve CHP İlçe başkanlıkları oldu. Yine dönemin İlçe başkanları, Mehmet Akif Ordu, Cihangir Coşgun ve Hasan Bozkurt ile düşüncelerimizi paylaştık. Hepsi olumlu yönde görüş belirterek, böyle bir oluşumun, bir dik duruş sergilenmesi halinde, kentin menfaatlerine değer katacağını ifade ettiler.

İlk sayının startını Antalya merkezde ki ofisimizde verdik. Büyük bir heyecanla, bir hafta boyunca Antalya merkez ve Aksu arasında mekik dokuduk. Kanaat önderleriyle bire bir görüştük. “Kentin sorunları ve kanayan yaraları nelerdir?” sorularını yönelttik ve bu yanıtların noktası, virgülüne dokunmadan yayınladık. Kendi çapımızda bir nebze de olsa merhem olmaya çalıştık.

Tehdit ve şantaj içerikli hiçbir yayına müsaade etmedik. Bütün siyasi görüşlere eşit ölçüde yer verdik. Her görüşten İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, belediye meclis üyelerine, kentin kanaat önderlerine, kapımızı sonuna kadar açtık. Samimi ve hoş sohbetler ettik. Çok güzel dostluklar edindik.

Ortak doğrulara, yani kentin menfaatlerini ön planda tutan her türlü görüşe sonuna kadar destek verdik. Ama yanlışlara da, bir o kadar dur dedik. Yanlıştan ısrar edenlerin uykularını kaçırdık. Tehditler aldık, ekonomik ambargolara maruz kaldık, ama hiçbir zaman ortak doğrulardan taviz vermedik. Bunun yanı sıra kentin menfaatlerini düşünen aklıselim Aksulu dostlarımızdan abonelik ve reklam anlamında destekler aldık. Sağ olsunlar var olsunlar.

Kentin gazetesinin yaşaması için gerektiğinde, kendi ekonomimizden takviyeler yaptık. Bundan da hiç gocunmadık. En azında ‘birilerinin adamı’ damgasını yemedik. Bu özverimiz, bize kentin gazetesi olma özelliğini kazandırdı. Mutluluk, onur ve gurur duyduk.

Kimseye düşmanlık beslemedik, belden aşağı vurmadık, tehdit ve şantaj kokan anonslardan hep uzak kaldık. Dost sohbetlerinde gerçekleşen konuşmaları kayıt altına almadık. Kişilerin özel konuşmalarını şantaj malzemesi olarak kullanmadık.

Hep seviyeli yayınlar yaptık. Yazdıklarımızın arkasında durduk. Bizle ilgili itham edilen bir söylemin cevabını aradık. Kendi köşe yazılarımızda bunu dile getirdik. Hatta Cumhuriyet savcılarını göreve davet ettik. Çünkü abdestimizden emindik.

Hiç şüphesiz, haberlerimizle ters düştüğümüz kişiler oldu. Ama onlara da cevap hakkı tanıdık, bir araya geldik, sohbetler ettik. Hiçbir zaman iftira içerikli haberlere imza atmadık. Hep belgelerle yazdık. Seviyeyi düşürmedik.

Yaptıklarımızdan emin olduğumuzdan dolayı, nasıl bizle ilgili itham edilen bir söylemle ilgili, Cumhuriyet savcılarını göreve davet ettiysek, bize göre doğru olan, ancak haberin muhataplarına göre yanlış olan yazılarımızla ilgili, aynı duyarlılığı onlardan da bekledik. Yargı yoluna gitmelerini istedik. “En doğal haklarıdır” dedik.

Şimdi günümüzde olduğu gibi.

Asfalt İhalesiyle ilgili, Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği “Yürütmenin durdurulması kararını nasıl haber yaptıysak, Aksu Belediyesi’nin basın servisinden gelen park haberi vb. bültenleri de o şekilde yayınladık.

Aksu Belediyesi eski Başkanı İsa Yıldırım’ın, mevcut Başkan Halil Şahin ile ilgili iddia ettiği, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet söylemlerini nasıl haberleştirdiysek, Şahin’in de, yine belediye basın servisin aracılığıyla gönderdiği, yazılı açıklamaya da o şekilde gazetemizde yer verdik.

Erdemli ve onurlu davrandık. Aynı erdem onuru da, doğal bir hak olarak bekledik.

Çünkü kimseyle kişisel bir sorunumuz yok ve olamazda...

İlkeli bir doktor, mühendis, siyasetçi, eczacı, belediye başkanı, nasıl “işimi yapıyorum” diyorsa, bizde işimizi yaptık. Mesleğimizin hakkını verdik. Kentin menfaatlerini hep üstün tuttuk. Yalaka olmadık. Haktan hukuktan yana olduk.

Bu sürecin üzerinden tamı tamına altı sene geçti. Güneyhaberci Aksu ailesi olarak şimdi 7’inci yıla ayak basmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sözün özü; doğru, seviyeli ve ilkeli yayın politikasından ödün vermeden, yayın hayatını sürdürerek, hep ilklere imza atan Güneyhaberci Aksu Gazetesi ailesi olarak, mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz.

Bu mutluluğumuza ortak olarak, bizlerle beraber olan tüm dostlara selam olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.