Uzun bir aradan sonra yine sizlerle beraberiz. Bilindiği üzere 4 haftadır hiçbir konuyu kaleme alamadım. Bahane hazır, iş yoğunluğu. Ara uzun olunca ister istemez bir rahatlama yaşıyorsunuz ve bunun yansıra gündemden de uzak kalıyorsunuz. Bu durum da, yani bu rahatlama,  yazmaya karar verdiğinizde, yazacak konu bulamamanıza neden oluyor. İşte bu hafta, bu ruh halindeydim.

Neyse ki kentin konularına vakıf olmam beni bu ruh halinden kurtardı. Hemen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i aradım. İlk olarak geçmişteki Ankara temasların da, mülkiyet sorunlarının çözümü ve Altıntaş’ta ki yetki devriyle attığı adımlarda gelinen son aşamayı sordum. Genel olarak mülkiyet sorunlarının çözümü ve Altıntaş’ta ki imar ve iskan yetkisinin iadesinde son aşamaya gelindiğinin altını çizen Başkan Şahin, “Bizler her türlü çalışmayı yaptık. Artık beklemedeyiz. Süreçlerin yasallaşmasını bekliyoruz” şeklinde yanıt verdi. Yani başka bir değişle, gerekli tüm yazışmaların yapıldığı ve yazışmaların yasallaşması halinde, bölgenin genel olarak mülkiyet sorununun ortadan kalkacağı mesajını verdi. Altıntaş bölgesiyle ilgili de kararnamenin çıkmasının da eli kulağında olduğunu ifade etti.

Ayrıca başka önemli bir gelişmenin olup olmadığını da sordum. Aksu’da yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin ihalesine katılan ikinci firmanın, ihaleye itiraz ettiği ve bu itirazın ret edildiğini ve aynı firmanın itirazını Kamu İhale Kurumu’na yaptığını ve bunun da ret edildiğinin altını çizen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu gelişmelerden dolayı ihaleyi kazanan yüklenici firma herhangi bir çalışma yapamıyordu. Neyse ki itirazlar ret edilince, yüklenici firma artık hastane alanında bir çalışma yapabilecek. En kısa sürede Aksu Hastanesi’ne kavuşacak” cevabını verdi.

Son olarak; Aksu Belediye Meclisi’nin verdiği yetki sonucu, Belediye bünyesinde kurulan yeni şirketin Yönetim Kurulu belirlendi mi?  sorusu oldu. Bilindiği üzere, mecliste yetki alınırken, sürecin şeffaf işlemesi için her partiden bir ismin yönetim kuruluna alınacağı ifade edilmişti.

Bu soruya Başkan Şahin’in verdiği yanıt şu şekilde oldu: “ Bizler mecliste verdiğimiz sözü tutmak için muhalefet cenahından İYİ Partiden Gökhan Kaplan ile DSP’den Süleyman Özgür’e yönetime girmeleri anlamında talepte bulunduk. Amaç şeffaf bir yönetim oluşturarak, dedikodulara mahal vermemekti. Aksu’nun menfaatleri açısından adım atmaktı. Zaten şirketi kurmamızda ki maksatta Aksu’nun menfaatleri doğrultusunda, daha hızlı ve daha kaliteli hizmetleri ortaya koymaktı. Aksu’nun önünü açmaktı.  İşte bu doğrultu da adım atarak, her iki partiden bu isimlere teklifte bulunduk. Gökhan Kaplan, girişken bir arkadaşımız. DSP’den Süleyman Özgür yapıcı biri. Bu arkadaşlarımız başta kabul etiler. Sonrası İYİ Parti grubu geri adım attı. Şirketin Yönetim Kurulu’na isim vermeyeceklerini dile getirdiler. İYİ Parti’nin bu adımına karşı DSP Grubu da , -bu durumda bir isim önerirsek yanlış anlaşılır- diyerek geri adım attı.  Sözün özü biz sözümüzü yerine getirdik. Ama muhalefet cenahı geri adım attı. Bizde şirket yönetim kurulunu Cumhur İttifakından oluşturacağız”

Başkan Şahin’le gerçekleştirdiğim kısa telefon görüşmesinde ortaya çıkan detaylar bunlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.