Aksu’da bir belediye meclis toplantısı, meclis üyeleri her zamanki yerlerini almış vaziyetteler, çayları, meyve suları, kurabiyeleri güzel. Toplantı sabah saatlerinde yapıldığı için insanlar kahvaltı yapmadan geliyor düşüncesiyle hazırlanmış masalara. Sayın Başkan, saatinde teşrif eder etmez toplantı başlıyor.

Gündem maddeleri süratli bir şekilde okunuyor. O gündem maddelerini çok hızlı bir şekilde okuyanlara hayranım zaten, biz her işimizi ağır aksak yaparız ama mecliste maddeler bir çırpıda okunur tebrikler bize.

İçleri dolu kocaman dosyalar, meclis üyelerinin önlerinde, maddelere adeta gömülmüş duruyorlar, AK Partili meclis üyeleri yine hazırlıklı, CHP’li meclis üyeleri gündemi sıkı bir şekilde takip etmekte, BBP Meclis Üyesi zaten bu işin piri, MHP’li meclis üyeleri sadece bedenen meclisteler sanırsın. Grup sözcülerini ve siyasi geçmişe sahip meclis üyesi Emin Çağlar’ı grubun dışında tutuyorum elbette. Grup sözcüsü hayli enerjik gözüküyor, her zaman ki gibi. MHP’li meclis üyeleri derslerine biraz daha çalışabilirler.

Grup sözcüsüne karşı duydukları güven, onları rahatlığa yöneltmiş gözüküyor. Nede olsa grup sözcüleri ve Emin Çağlar aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi. Meclis üyeliğinin, bütün görevlerini yerine getirmeye çaba sarf etmekte ve 5393 sayılı belediye kanununda yer alan belediye meclisinin çalışma görev ve yetkilerine sonuna kadar vakıf, dersine de iyi çalışıyorlar. Grup sözcüsü, belki Aksulu değil ama Aksulu meclis üyelerinden daha çok düşünüyor Aksuyu.

Ahmet Yaşar ve Emin Çağlar dışında diğer üyeler ne yapıyor, meclis toplantısında ya uyuyor, yâda sadece toplantıya katıldığının izlenimini veriyorlar gibi.

Farz edelim ki, insanlık hali, grup sözcünüz meclisin olduğu gün istenmeyen bir nedenle meclise katılamadı, peki o ne zaman ne yapacaksınız? Belirleyeceğiniz grup sözcüsü Ahmet Yaşar veya Emin Çağlar’ın yerini alabilecek mi?

En az üç gün öncesinden üyelere bildirilen gündemi, MHP’li meclis üyelerinin takip etmediği çok aşikâr. Onlar, neden meclis üyesi olduklarının dahi, çok farkında değilmiş gibi hareket etmekteler. Sadece şunu sormak istiyorum siz bu göreve kendiniz bilerek mi talip oldunuz, yoksa partiniz mi sizleri seçti? Partinin sadece iki meclis üyesi, bütün yükü taşımakta.

“Belediye Meclis Üyesi” olmak, bulunduğunuz yer açısından, kent adına hayati kararların alındığı sorumluluk yeridir. Bu görevi ihya etmek isteyenler, 5393 sayılı belediye kanununda yer alan belediye meclis üyesinin çalışma görev ve yetkilerini iyice okumalılar ve kanunun öngördüğü şekilde hareket edebilmeliler.

AK Partili Belediye Meclis Üyeleri hazırlıklı gelirken, İktidar olmadığı için mi MHP’li meclis üyeleri derslerine yeterince çalışmak istemiyorlar? Diye bir soru geliyor aklımıza ama meclis üyeliği kent adına alınacak karar iktidarlığıdır, gerçeği, bu soruyu hızla akıllarımızdan siliyor. Tabi bizim aklımızdan siliyor, buna ihtimal dahi veremezken görünen o ki, MHP’li meclis üyeleri kendi iktidarlıklarına çoktan muhalifliklerini yerleştirmişler bile.

Parti yönetimi bu konuya duyarlılık gösterebilmeli, meclis üyeleri ile iyi bir ekip kurulabilmeli ve muhalefet olarak ağırlığının ve yapılan çalışmaların bire bir takipçisi olduğu mesajını iktidara verebilmeli diye düşünüyorum. Sonrasında iktidarı eleştirmeli ve varsa yanlışlarına karşı çıkabilmeniz için haklı sebepleriniz olabilmeli.

Hepiniz Aksu’nun öz evladı ve iş sahibisiniz, bu çekimserliğinizi anlamakta güçlük çekiyoruz. Sadece daha duyarlı ve işini de severek yapan meclis üyeleri istiyoruz.

Saygılarımla,  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.