Bilindiği üzere yerel seçimlerde MHP’den Aksu Belediye Meclis üyesi seçilen Ahmet Yaşar, milletvekili olabilmek için aday adaylığı sürecinde, meclis üyeliği görevinden istifa etmişti.

Gelinen süreçte MHP Genel Merkezi sıralamada yer vermediği için, Yaşar vekil olamadı, aynı zamanda meclis üyeliğini de bir başka arkadaşına kaptırmış oldu.

Şimdi ise Sayın Yaşar geri dönüş mücadelesi peşinde…

Tabi ki, bu dönüş mücadelesi başarıya ulaşırsa, Türkiye’de bir ilk olacak.

Emsal teşkil edecek…

Bundan sonra ki seçimlerde görevlerinden istifa edecek olan meclis üyelerine de geri dönüşüm kapısı açılmış olacak…

Belki de bu Genel seçimlerde vekil olabilmek için yasa gereği yurdumuzun çeşitli yerlerinde görevlerinden istifa eden yüzlerce belediye meclis üyesinin, tekrar üye olarak dönmelerine neden olacak…

Peki, nasıl olacak?

Ahmet Yaşar, meclis üyelerinin de kamu görevlisi statüsünde yer aldığını vurguluyor.

“Vekil olabilmek için görevlerinden istifa eden kamu görevlileri, aday gösterilmedikleri taktirde tekrar geri dönebiliyorlar. Neden, aynı statüye sahip olan meclis üyeleri, geri dönmesin” diyor haklı olarak…

Ayrıca bu konudaki kanunların çok açık ve net olduğunun altını çizen MHP’li Yaşar, “Benim de görevime dönmem gerekiyor. Konu ile ilgili müracaat ettiğim seçim kurulu bu konuda kendilerinin yetkili olmadığını, istifa ettiğim kuruma başvurmam gerektiğini ifade ettiler. Ben de Aksu Belediyesine konu ile ilgili dilekçemi takdim ettim. Sonucunu bekliyorum. Olumlu yanıt alamazsam konuyu İdari Mahkemeye taşıyacağım” diyerek topu Aksu Belediyesi’ne atıyor.

Haliyle gözler şimdilik Aksu Belediyesi’nde gelecek haberde..

Bize de, Türkiye’de bir ilk olacak ve emsal teşkil edecek çalışmanın sonucunu sabırsızlıkla bekleyip görmek düşüyor.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.