Acısıyla tatlısıyla, siyasi anlamda hareketli geçen bir yılı geride bıraktık.
Güle güle, 2014, hoş geldin 2015…

***

Evet 2014 yılı bir nevi seçimler yılı oldu. Yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi derken, ardından partilerin kongre süreci geldi. AK Parti ve MHP İlçe kongresini yaparken, CHP İlçe teşkilatı ise 2015 yılının Ocak ayı içinde bir takvim belirledi.

Ayrıca AKGİAD ise kongresini yaparak, yeni başkanı Mustafa Altıntaş ile seçimini yaptı. Umarım bu seçimler ve değişimler başta Aksumuz olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara neden olur.

***

Geçen hafta bizler için oldukça yorucu geçti. 2014 yılının son gazete baskısını hazırlamaya çalışırken, isimsiz gelen bir mektup, yorgunluğumuzu bir tarafa bırakmamıza ve bizleri bir nebze olsun hareketlendirmeye neden oldu.

Mektupta MHP’nin İlçe kongresinin perde arkası ile ilgili değerlendirmeler yapılmış ve aynı zamanda bir çok iddiaya da yer verilmişti. Tabi iddialar çok ciddi olunca, bir vebal almama adına, o hafta yazmadık. En azından doğruluğunu araştırma anlamında önümüzde koca bir hafta vardı.

O haftayı bir nevi telefon trafiğiyle geçirdik. Haber merkezinden İsmail Kömür Ağabeyimiz, İl teşkilatından birçok kişiyle görüştü. Konu ile ilgili detaylı bir haberi hazırlayarak sizlere bu sayıda servis etti. O yüzden ben buradan bir kez daha detaya girmeyeceğim.

Ama, MHP’nin Aksu eski Belediye Meclis üyesi Ahmet Tektaş’ın çok konuşulacak açıklamasını da yazmadan duramayacağım.

O açıklamada Sayın Tektaşın, kendi parti üyeliğinin isteği dışında silinmesi.

“Nasıl?” demeye kalmadan şu açıklamalarda bulundu.

“-Parti tabanından benim Başkanlığa aday olmam konusunda bir baskı vardı. Ancak araştırdım, partiden üyeliğimi silmişler. Bu ahde vefa olamaz. Keşke Muhtarlar Odası Başkanı İbrahim Ekici’ye partiye katıldı diye rozet takanlar, bizim üyeliğimizi de yenileyip, bize de rozet taksalardı. Konuşacak çok şeyler var. Zamanı gelince her şey açığa çıkacak.”

Tabi bunları duyunca bizlerde çok şaşırdık.

Sonra öğrendik ki, mevcut meclis üyelerinden, Osman Sarı, Mustafa Poyraz, Ahmet Hatipoğlu’nun da parti üyeliklerinin bulunmadığı.

Hal böyle olunca Kemerağzı Bölgesi’nden MHP’li Meclis üyesi Mustafa Poyraz’ı aradık. Sorduk nedir bu işin aslı diye..

“16 yaşında parti üyeliğimi yaptırdım. Meclis üyesi olmadan İl delegesi olarak oy kullandım. Şimdi meclis üyesiyim. Üyeliğin yok deniliyor. Var bir şeyler, ama anlamış değilim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tabi ki bunlar birinci ağızdan yapılan çok ciddi açıklamalar.

Bu açıklamalar, perde arkasında çok ciddi oyunların oynandığının göstergesi..

İşte bundan dolayıdır ki bu kaynayan kazanlar ileriki günlerde MHP’nin İlçe Başkanı Kemal Kara’nın canını fazlasıyla sıkacaktır.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.