MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Teşkilatı art arda gelen şoklarla sarsılmaya devam ediyor. Partinin eski il başkanlarından Ali Adnan Kaya ve Kepez Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri Mahmut Topal, Adnan Kabaağaç, Osman Bulut ve Atilla Bayram partiden ihraç edildiler. MHP’nin Akseki ilçe yönetim kurulu ise ihraç edilmeyi beklemeden topluca istifa etme yolunu seçti.
Anayasa referandumundan önce partide yaşanan sıkıntılı durum, Aksu’yu da etkilemeye başladı. Genel Başkan adayı Meral Akşener’e destek verdikleri bilinen ve Akşener’in çeşitli etkinliklerine katılan Aksu Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri ve ilçe teşkilatından bazı isimlere de yakında “Sarı Zarf” gelebileceği kaydedildi.



SARI ZARFLAR YOLDA MI?
MHP’nin Aksu’daki iki Büyük Kongre delegesinden biri olan İlçe Başkan Yardımcısı Recep Bal’a gelişmeleri sorduk ve şu yanıtı aldık:
“Bunlar çok üzücü gelişmeler. Türk Milliyetçiliğinin, Ülkücü Hareketin yıllar boyunca sürdürülen mücadeleyle bugünlere getirdiği tüm birikimler harcanıyor. Üzülmemek elde değil. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in belirlediği teşkilat ve doktrin geleneği yerle bir ediliyor. Antalya’nın ilçelerini kapsayan bu ihraç dalgası yakında Aksu’ya da gelirse hiç şaşırmam. Her an her şey olabilir. Ancak yine de, umarım Aksu’da bu tür bir gelişme yaşanmaz.”
Partiden ihraç edilen eski il başkanlarından Ali Adnan Kaya da “Benden günah gitti. Kongrelerle yıkamayacaklarını anlayınca yolu ihraç etmekte bulmuşlar. Çünkü, bu il başkanının desteklediği liste ve yönetimindeki bir çoğu, bana ve ekibime karşı çok kongre kaybetti. Bunların kongre kazanarak buralara gelmeleri mümkün değildi” diye konuştu. Kaya, MHP’de bazı kişilerin masa başında delege yazıp kongreyi garantiye almaya çalıştıklarını, ancak, delegesi seçimle belirlenmemiş bir kongrenin yok hükmünde sayılacağını söyledi.



AKSOY NE DİYOR?
Öte yandan, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, son ihraç dalgasını ve yaşanan gelişmeleri Güney Haberci Aksu’ya değerlendirdi. MHP’nin gündeminde Meral Akşener’in bulunmadığını, ancak bazı kişilerin bu konuyu tekrardan ısıtıp gündem yaratma gayreti içinde olduklarını dile getiren Aksoy, şöyle devam etti:
“MHP’den ihraç edilenler hâlâ kendilerini partimizle ilişkilendirip prim yapmaya çalışıyorlar. Başka zeminlerde duran ve fikri başka olan insanlar, ‘Eski Ülkücüyüm, eski MHP’liyim’ diyerek, kendilerince bir gündem oluşturma gayreti içindeler. Ancak bunlar boş çabalardır. Biz teşkilat olarak, Kepez Belediye Meclisindeki 4 MHP’li üye dışında kimseyi disipline sevk etmedik. Ancak, görevden aldıklarımız oldu. Söz konusu bu 4 arkadaş da zaten, yerel seçimlerden bu yana partimizin grup toplantılarına bile katılmadılar. MHP’de esas olan liderin çizdiği yoldur. Eğer o yolu benimsemiyorsan, çeker gidersin. Kendini de ‘Eski Ülkücü’ diye etrafta lanse etmezsin.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.