MHP’li Cihangir Coşgun’un İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek tercihini meclis üyeliğinden yana kılması, ilçe başkanlığı koltuğunun boş kalmasına neden oldu. Tamamıyla iyi niyetli çıkılan yolda, boş kalan koltuk mevcut yönetimden birinin atanmasıyla doldurulabilirdi. Ancak bu gerçekleştirilmedi. İl Başkanı Osman Çetin’in Aksu’ya gelerek gerçekleştirdiği toplantı sonucu, 14 ilçe yönetim kurulu üyesinin istifa etmesiyle mevcut ilçe yönetimi düşmüş oldu

İstifa eden yöneticiler, gerekçe olarak, sil baştan yeniden atanacak yönetimin önünü açma adına böyle bir girişime girdiklerini dile getirdiler. Her ne kadar istifacıların düşünceleri bu kadar iyi niyetli gözüküyorsa da, bana göre MHP’li Çetin’in katılımıyla gerçekleşen toplantıdan çıkan tablo adeta 1 Nisan 2012’de, 4 adayın katılımıyla gerçekleşen il kongresinin rövanşı niteliğindeydi. Yani MHP’de eski hesaplar böylelikle görülmüş oldu.

Nasıl mı?

Bilindiği gibi 1 Nisan 2012’de Ali Adnan Kaya, Osman Çetin, Mehmet Yıldırım ve Ali Alpay Bilge’nin aday olduğu bir İl Kongresi gerçekleşti. Kepez eski İlçe Başkanı Süleyman Kılıç ve Osman Çetin’in ortak girdiği listede, Çetin 209 delegenin oyunu alarak İl Başkanı seçilirken, Ali Adnan Kaya 166, Mehmet Yıldırım 72 ve Ali Alpay Bilge ise 144 oy aldı. O dönem Aksu İlçe Teşkilatı’nın aldığı ortak karar sonucu, Aksu delegesi Ali Alpay Bilge’den yana tercihini koymuştu. Geçmişteki gelişmelerin kısa detayı bunlarken, şimdi gelelim bugüne…

Dedik ya, MHP İl Başkanı Osman Çetin’in katılımıyla mevcut yönetimle ilçe teşkilatında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda herkes, en azından seçimlere kadar mevcut yönetimin içerisinden birinin başkan seçileceğini bekliyordu. En azından bizler böyle olacağını zannediyorduk.
Çünkü dere geçerken, at değiştirilmezdi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve 14 istifa gerçekleşti.

İlk bakışta bu istifalar normal gözükse de, anormal olan istifa mektuplarının önceden hazırlanması. Yani istifacılara toplantıda bir tek imza atmak düşmüş. Gelen bilgi bu doğrultuda. Bu da gösteriyor ki, eski hesaplar böylelikle görülmüş oldu. Çünkü sil baştan oluşturulacak bir yönetim, yeni bir delege listesinin hazırlanması anlamına geliyor.

Böylelikle normal takvime göre, 2015 yılında gerçekleşecek genel seçimlerden dolayı öne alınması düşünülen, muhtemelen 2014 yılı yaz ayları olacağı öngörülen MHP İl Kongresi’nde, İl Başkanı Osman Çetin’in elini delege anlamında daha da güçlendireceği ihtimalini doğuruyor. Böylece hem geçmişin rövanşı, hem de önümüzdeki kongrede Aksu İlçe Teşkilatı’nın desteğini almış olacak Sayın Çetin. Yani bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Ama bunlardan öncesi 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimi unutmamak gerek.

Sizce öncelik nerede…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.