Aksu Belediyesi, Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanı yaklaşık 3 yıl önce Orman Bakanlığı’ndan 49 yılığına kiralamıştı. Aksu Belediyesi, mevcut alanda yaptığı plan tadilatlarından sonra, 2018 yılının Aralık Ayı’nda bu alanla ilgili bir ihale yapmış ve ihaleye giren tek firma olan, Sena Tur’a ormanlık alan yıllık 510 bin TL fiyatla 25 yıllığına kiraya verilmişti.

Bu arada mevcut alan 421 dönüm.

O zamanlar, Antalya basınından birçok gazete, gerçekleşen ihaleyi “Kıyak İhale” başlığıyla kamuoyuna duyurmuştu. Aksu Belediyesi’nden de bu haberlere karşılık, açıklamalar yapılmıştı. Derken bu gelişmelerin üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçti.

Bundan iki ay önce, ihale şartnamesini yerine getirmediğinden dolayı Aksu Belediyesi yüklenici firma olan Sena Tur yetkililerine, ihtar niteliğinde bir yazı göndermişti. Süre doldu. Yine şartlar yerine getirilmediğinden dolayı, ihale iptal edildi. Ama tüm bunlara rağmen, yüklenici firma Sena Tur tarafından kesilen yüzlerce ağaç ise, cabası olarak kaldı.

Sizlere sağlıklı bilgiler ulaştırma adım iki hafta önce, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le AK Parti İlçe kongresi sonrası ayaküstü sohbet gerçekleştirmiştim.

15 Temmuz kahramanlarımızdan Şehit Astsubay Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği mesire ve piknik alanıyla ilgili son gelişmelerin neler olduğunu, Başkan Şahin’e sormuştum.

Yüklenici Firma olan Sena Tur’un 2 yıllık süreç zarfında taahhüdünü yerine getirmediğinin altını çizen Sayın Şahin, ‘Firma yetkililerine ihtar yazısı gönderdik. Yine taahhütleri yerine getirmedi. Bundan dolayıdır ki hak kaybı ortaya çıktı. Yasal süreç başlattık. Resmiyette tahliyesini yaptık. Firmada alanı boşalttı. Tekrar ihale sürecini başlattık. İhale edemezsek te, belediye olarak bu işi biz yapacağız’ şeklinde açıklamamalarda bulundu. Daha sonra bu açıklamaları haberleştirmiştik. 

Ve mevcut alanla ilgili süreç, bu ayki Aksu Belediye Meclisi’nin oturumunda ele alındı.  Mevcut alanın 12.05.2046 yılına kadar ihale edilmesi için, raporların hazırlanması, komisyonların kurulması, muhammen bedelin belirlenmesi, ihale iş sürecinin belirlenmesi ve ihalenin belirlenmesi ve ihalenin yapılması için Encümene yetki verilmesi ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün talebi ilgili komisyon olan, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İlk komisyon toplantısında herhangi bir sonuç çıkmadı. İkinci toplantı ertelendi.

Kulis bilgilerine göre bazı komisyon üyelerinin, mevcut alanın ihale edilmesi için yetkinin verilmesi yönünde kanaat kullanacağı söylenirken, bazı komisyon üyelerinin de mevcut alanın ihale edilmesinden ziyade, belediyenin imkankanlarıyla yapılmasını istediği ifade ediliyor. Aksu Belediyesi’nin bu ay gerçekleştireceği ek meclis oturumunda, komisyonun ortaya koyacağı rapor netlik kazanacak.

Şimdi gelelim Cumhur İttifakının diğer paydaşı olan MHP kanadının bakış açısına. Yine kulis bilgilerine MHP grubunun, mevcut alanın ihale edilmesine pekte sıcak bakmadığı ifade ediliyor. MHP’li Korkuteli Belediyesi’nin, Korkuteli’nde yaptığı bir çalışmadan örnek vererek, Aksu Belediyesi’nin borçlanmaya girerek, mesire alanın yapımını üsteleneceğinin üzerinde ısrarla durdukları, MHP’nin parti kulislerinde konuşuluyor. Böyle bir çalışmanın hem Aksu’nun menfaatine olacağını savunan MHP grubu, ayrıca istihdam kapısını aralayacağına da vurgu yapıyor.

Aynı düşünceyi, İYİ Parti, CHP ve DSP grubu da savunuyor. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, rantı yüksek olan bu mevcut alanın akıbetinin ne olacağını önümüzdeki günlerde ortaya çıkmış olacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.