Bağımsız Meclis Üyesi Adayı olan İş adamı Aydın May, hedeflerini ve ideallerini anlattı. Başta yaşadığı bölge olan Altıntaş olmak üzere Aksu’nun genel sorunlarının farkında olduğunu ifade eden May, “Mevcut yönetimin 5 yılda 35 mahalleye hiçbir yatırımının olmadığını ileri sürdü.

İşte İş adamı ve Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Aydın May’la gerçekleştirdiğimiz söyleşi:

Öncelikle Bağımsız meclis üyesi adaylığınız hayırlı olsun

Teşekkür ediyorum

 İlk olarak şunu sormak istiyorum. Neden Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Olmak istediniz?

Önce AK Parti’den meclis üyeliği için başvuru yaptım. Parti düzenlerine baktığımda, parti de halkı düşünen hiç bir ilke göremedim. Halkı düşünen bir yapı partide yok. Parti sadece kendisini ön planda tutarak, seçilecek insanları kullanarak kendisi ön plana çıkmak istiyor. AK Partide biz sıralamaya giremedik. Oy potansiyelimizden mi, yoksa doğruluğumuzdan mı yada doğru düşüncelerimizden mi nedendir bilmiyorum. Burada bağımsız olmamda ki amaç, vatandaşın sorunu ile ilgilenmek ve sorunlara çözüm üretmek. Özellikle kendi mahallem Altıntaş mahallesinde, çok büyük sıkıntılar var. Ama burada hiçbir yatırım yok. Geçmiş dönemde yani Süleyman Yılmaz döneminde yapılan işlerle burası duruyor. Ak Partinin 16 yıllık döneminde burası bir ilerleme sağlamadı. Dahası Altıntaş AK Parti döneminde durmuştur.

Vatandaşı, yerini satmaya mecbur bıraktılar

Cumhurbaşkanımız, 2002 seçiminde buraya geldiğinde, mahallenin yolunu ve şeklini beğenmediği için şerhler konuldu. 2004 yılında sadece oteller bölgesine yol açıldı. Sonra davalar açıldı.  İnsanlar hiçbir şey yapamadı ve bugün bile hiçbir şey yapılamıyor. Tapular, yeni e- devletten düştü. Vatandaş bir şey yapamasın diye bunu organize etmişler. Dört kişiyi- beş kişiyi aynı yere şuurlandırma yapılmış.  İnsanları sadece burada yerini satmaya mecbur bıraktılar. İnsanlar satsa yerini, gidecek yerleri yok. Arsa için ödenecek rakamlarla insanlar bir daire bile alamıyorlar.

Belediye olarak 35 mahallesinde hiçbir yatırım yok

Belediye olarak Aksu’nun 35 mahallesinde hiçbir yatırım yok. Aracınızla yollarda zor gidiyorsunuz. Her şeyi ile ünlü bir ilçenin alt yapısı çok iyi değil. Aksu köftesi, denizi ve tarihi ile çok ünlü bir yer ama ününü içerdekiler bilmiyor. Hiçbir gelişmişlik yok. Tek gözle görülen yapısı Emniyet Binası ve belediye sarayı.

Hükümet Ak Parti, Büyükşehir Ak Parti ilçe belediyesi Ak Parti ama Aksu’da hiçbir şey yok

Projeler hazırlayan ve sunan bir başkan adayımız da yok. Hepsi kendi çapında köylü Ahmet ağayla bu işi götürmeye çalışıyor. Ama köylü Ahmet amcamda düzgün bir şehir istiyor. Mevcut dönemde hükümet Ak Parti, Büyükşehir Ak Parti ilçe belediyesi Ak Parti ama Aksu’da hiçbir şey yok.

Aksu’nun köftesinin meşhur olduğunu Moskova’da öğrendim

Bakın ben Aksu’nun köftesinin meşhur olduğunu Moskova’da öğrendim. Burada bilmiyordum bir Aksulu olarak. 9 yıl önce Moskova’da yemeğe gittik bölge valilerle, çevirmen dedi ki -Aksu’nun köftesi çok meşhur, vali öyle söylüyor. Nereden biliyor dedim? Vali geldiğinde burada yemiş, orada ünlü ama burası kendi kıymetini bilmiyor.

Saha çalışmalarınız nasıl gidiyor? Seçmenin size bakış açısı nasıl, Aksu’da vatandaş ne istiyor?

Mahallelerle ön görüşmelerimizi yapıyoruz. Son güne kadarda çalışacağız. Yaklaşım olarak iyi tepkiler alıyorum. Bunu yaparken halkın nabzını da tutmuş oluyorum. İnsanların taleplerini bilmek için saha çalışması önemli. Şu an notlarımızı alıyoruz.

Partiye bağlı olduğunuzda ilçe başkanlarının ve ilçe başkan yardımcılarının da istekleri oluyor

Siyasetin karışık bir düzende olduğunu bilseydim, üç yıl önce bu işe başlardım. Yedi tane bağımsız meclis üyesi ve bağımsız başkan adayı olarak çıkardım. Bir partiye bağlı olmadan. Partiye bağlı olduğunda ilçe başkanlarının ve ilçe başkan yardımcılarının da istekleri oluyor. AK Partinin ilk seçim dönemi ile bu dönemi çok farklı. İlk dönemlerde insanlara değer veriyordu şimdi insanların bir değeri yok, tamamen ticari amaçlı olmuş.

Vatandaş ne istiyor sorunuza gelince;  

Vatandaş bölgesinde mahallesinde sosyal yaşam alanları istiyor. Bizim belediye başkanımız da çocuk parkı yapıyor. O parklarda bir tane çocuk oynamıyor. Parkta bir kütüphane, bir meslek edinme yeri olmalı. Sosyal gelişim alanlarının olması gerekiyor. Refah seviyemizin yükselmesi için bunlar yapılmalı. Ben Aksu’da doğmuş, büyümüş ve iş yapan biri olarak eksikliklerimiz çok fazla. Aksu’nun kararını Aksu veremiyor. Aksu adına yukarısı karar veriyor.

Ben her yeri geziyorum görüyorum. Meclis üyesi seçilirsem, ilk önce hakkaniyet ölçüsünde davranarak insanlara ferah yaşam alanları sağlanması için önerilerde bulunacağım. Herkesi dinleyerek ortak hareket edeceğim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.