Mecliste bu kadar kadın milletvekilimiz var ama kadın ve çocuğa şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün hız kesmeden devam ediyor.

Buradan şiddet gören çocuk ve kadınlar adına T.B.M.M’de Milleti temsil etmekle yükümlü bütün kadın milletvekillerine sesleniyorum. Las Tesis eylemini bırakın kadınlarımız yapsın, siz sıralara vurmak yerine, milletin size verdiği yetki ve görevleri kullanarak kalıcı, mantıklı çözümler üretin lütfen!

Her gün yeni bir cinayet haberi ile uyanıyoruz. Kadınlarımız, genç kızlarımız neyle karşılaşacaklarını bilmeden sokakta yürüyorlar. Şiddet uygulayanlara yönelik yaptırımların daha caydırıcı ve daha sağlam sonuçlara ulaşması için, sizlerin şiddet gören kadınlara karşı parlamentoda birleşerek, bu yaptırımların ve yasaların uygulanmasına ön ayak olmanızı bekliyoruz.

Şiddet uygulayan kişiler er yada geç bu şiddetini cinayetle sonuçlandırıyor. Buna fırsat vermeden, şiddet uygulayan kişiye ciddi cezalar uygulanırsa, cinayetlerin gerçekleşme olasılığı büyük oranda azalır veya sona erer.

Kadınlarımız öldürüldükten sonra ahlar ve vahlar çok fazla bir şey ifade etmiyor. Bir kadın öldürüldükten sonra bu son diye düşünülmesin, bunun sonu yok maalesef. Bu mesele ancak ve yalnız sizlerin mecliste ki gücünüz ve gücünüzü şiddet gören kadına destek olarak verirseniz son bulur.

Kadın cinayetlerinin yaşanmaması için ülkenin her bir yanından seçilmiş bütün kadın milletvekillerine sesleniyorum. Şiddet gören ve öldürülen kadın olmasın artık. Bu hepimizin sorumluluğu ve bu ayıp hepimizin. Lütfen bu zulme dur diyelim!

AK Parti Kadın Milletvekilleri: Jülide Sarıeroğlu, Lütfiye Selva Çam, Zeynep Yıldız, Asuman Erdoğan, Sena Nur Çelik, Pakize Mutlu Aydemir, Arzu Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Jülide İskerderoğlu, Nilgün Ök, Oya Eronat, Fatma Aksal, Sermin Balık, Zehra Taşkesenlioğlu, EmineNur Günay, Zeynep Gül Yılmaz, Mihrimah Belma Satır, Müşerref Pervin, Tuba Durgut, Fatma Betül Sayan Kaya, Serap Yaşar, Canan Kalsın, İffet Polat, Tülay Kaynarca, Emine Sare Aydın Yılmaz, Rümeysa Kadak, Alev Dedegil, Ceyda Bölünmez, Hülya Nergis, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Emine Zeybek, Leyla Şahin Usta, Gülay Samancı, Ceyda Çetin Erenler, Öznur Çalık, Semra Kaplan Kıvırcık, Habibe Öçal, Yelda Erol Gökcan, Çiğdem Erdoğan Atabek, Çiğdem Karaaslan, Semiha Ekinci, Çiğdem Koncagül, Özlem Zengin, Bahar Ayvazoğlu, Zemzem Gülender Açanal, İlknur İnceöz, Meliha Akyol, Ayşe Keşir.

CHP Kadın Milletvekilleri: Müzeyyen Şevkin, Burcu Köksal, Gamze Taşcıer, Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gülizar Biçer Karaca, Jale Nur Süllü, Derya Bakbak, Suzan Şahin, Gamze Akkuş İlgezdi, Sibel Özdemir, Emine Gülizar Emecan, Selin Sayek Böke, Sevda Erdan Kılıç, Fatma Kaplan Hürriyet, Neslihan Hancıoğlu, Candan Yüceer, Aysu Bankoğlu.

MHP Kadın milletvekilleri: Ayşe Sibel Ersoy, Nevin Taşlıçay, Arzu Erdem, Esin Kara.

İYİ Parti Kadın Milletvekilleri: Aylin Cesur, Tuba Vural Çokal, Şenol SUNAT

HDP Kadın Milletvekilleri: Tülay Hatımoğulları Oruç, Dirayet Dilan Taşdemir, Filiz Kerestecioğlu Demir, Salihe Aydeniz, Semra Güzel, Leyla Güven, Fatma Kurtulan, Pervin Buldan, Oya Ersoy, Hüda Kaya, Dilşat Canbaz Kaya, Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Pero Dundar, Ebrü Günay, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meral Danış Beştaş, Ayşe Sürücü, Bedia Özgökçe Ertan, Muazzez Orhan, Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Nuran İmir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.