İlk heyecan, yine sizlerle paylaşabileceğimiz ilk mutluluk…

Hemen heyecanımızın sebebini anlatayım sizleri fazla meraklandırmadan. Aksu’nun ilk gazetesi GüneyhaberciAksu gazetesi ailesine Aksu’nun tescilli ilk dergisi MARKAKSU’yu sizlerle buluşturma telaşındayız.

Aksu’da uzun zamandır faaliyet gösteren firmaların başarı öyküleri ve Aksu iş dünyasını yakından tanıma fırsatına sahip olacağınız MARKAKSU’nun ilk sayısını çok yakında çıkartıyoruz.

Aksu’nun sesini ve markalarını sınırlarının dışına taşıyacak dergimiz pek yakında elinizde olacak.

GüneyhaberciAksu gazetemizde her hafta yer verdiğimiz “Aksu’nun Markaları” adlı çalışmamızı şimdi çok özel haliyle dergi haline getirdik. Her yıl dört mevsim çıkacak dergimiz “Kış 2016 sayısı” ile yeni yıla merhaba diyecek.

Bu dergi Aksu’da faaliyet gösteren bütün işyerlerine takdim edileceği gibi Aksu’nun iş dünyasının yakından tanıtıldığı MARKAKSU dergimiz Antalya’da birçok kurum ve kuruluşlarında masalarında yerini alacak.

--------------------------------------------------------------------------
Ertuğrul (Firkateyn)

Sinemalarda hala gösterimde olan bu filmi izlemediyseniz mutlaka izleyin. Pek çok kişi bilmiyor olsa da Türk- Japon dostluğunu ve insanlığını anlatan iki tarihi olayın anlatıldığı bir film.

Türkiye ile Japonya’nın ilişkilerini yakından izleyiciye yaşatan ve iki ülke arasındaki dostluğun oluşmasında rol oynayan iki tarihi olay; Japon-Türk ortak yapımı “Ertuğrul” filmi beyazperdeye bütün gerçekliğiyle yansımış.

“Ertuğrul” filmi; 1890 yılında Japonya sularında batan Osmanlıfirkateyni “Ertuğrul ”’un hazin öyküsü. Filmin ikinci yarısında ise 1985’te 200’ün üzerinde Japon vatandaşının, Ülkenin Başbakanı Turgut Özal’ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı öyküsü kurgusal bir senaryoyla anlatılmış.
500’den fazla denizcinin şehit olduğu Ertuğrul firkateyni faciası tam 124 yıl önce yaşanmış. Japonlar denizde boğularak can veren denizciler için büyük bir cenaze töreni yapmışlar ve ardından Kuşimoto'da facia sonrası şehitlik oluşturmuşlar.

Duygusal anların çok fazla yaşandığı, insanlık dersinin iliklerimize kadar işlediği bir film diyebilirim.

Bütün ortaokul ve lise öğrencilerinin bu filmi izlemesi için okul ve kent yöneticilerinin buna öncülük etmesini isteriz.



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.