GüneyHaberci Aksu Gazetesi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı bir haber, Aksu’nun kaderini değiştirecek bir yatırımı ortaya çıkardı. CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın, “Macun Deresi neden ıslah edilmiyor? Bize düşen bir görev varsa biz hazırız, yeter ki; hizmet gelsin” açıklaması üzerine, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin önemli açıklamalar yaptı.

30 YILLIK SORUN ÇÖZÜLÜYOR
Aksu’da 30 yıldır esnaflık yaptığını ve bu sorunun 30 yıldır olduğunu belirten Şahin, bu süre zarfında ilçede yöneticilik yapan partilere ve siyasilere de gönderme yaparak, “Bu sürede her partiden belediye başkanı geldi geçti. CHP’den İlçe başkanı olan arkadaşa saygı duyuyorum, ama kendisi de eski bir meclis üyesi. Kendi dönemlerinde sadece levha koydular, ‘Burası DSİ’ye aittir’ diye. Biz böyle yapmadık, ‘vatandaş bizi seçtiyse gereğini yaparız’ dedik. İcra makamının başındaki birisi olarak, ‘kendimiz yaparız veya yapacak olanı takip ederiz’ dedik. Seçim döneminde Menderes Türel Başkan ile buraları gezmiştik. İlk etapta köprüye kadar olan bölümü biz yaptık” dedi. Geçmiş belediye başkanlarına ve meclis üyelerine sitem eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sorumluluk DSİ’de olmasına ragmen Büyükşehir ile beraber sorumluluk aldık. ASAT şu anda ihaleyi hazırladı. 2017 yılı içerisinde mahalle çıkışına kadar olan kısmı yapılacak. Yasal prosedür zaman aldığı için gecikme olabilir” diyerek Aksululara müjde verdi.



BÜTÇEMİZ 50, PROJE 30 MİLYON
Söz konusu çalışmayı Aksu Belediyesi’nin yapmasının imkansız olduğunu belirten Başkan Şahin, “Aksu Belediyesi’nin bütçesi geçtiğimiz yıl 50 Milyon TL idi, bu proje 30 Milyon TL. Bizim bunun altından kalkma şansımız yok. Ancak Büyükşehir ve ASAT’ın bu sorunu çözmesi için Aksu Belediyesi olarak her türlü altyapıyı hazırladık. Biz tribüne oynamak için sadece konuşmuyoruz. Bu konuda bizi eleştirenlerin, bizim çalışmamızdan büyük ihtimalle haberleri de yoktur” diyerek Kemal başkana göndermede bulundu.

KENDİLERİ NE YAPMIŞ?
Kendilerinden önce görev yapan siyasilerin Macun Deresi konusunda sürekli tribune oynadığını belirten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “CHP İlçe Başkanı Kemal Yıldız meclis üyesi iken, Büyükşehir Belediyesi CHP’de idi. Sorumluluktan kaçtılar. Biz öyle yapmıyoruz. Yarısını yaptık, geri kalan kısmı ile ilgili de altyapı çalışmaları yapıldı.Orada revizyon yapılması için imar çalışmalarının tamamlanması ve bölgenin imara açılması gerekiyordu. Üzerimize düşen herşeyi tamamladık ve ASAT’ın 2017 programına girmesini sağladık” dedi.

4 MAHALLEYE KANALİZASYON
Macun Deresi’nde yapılacak çalışma ile ilgili bilgiler de veren Başkan Şahin, GüneyHaberci Aksu Gazetesi aracılığı ile Aksulular’a seslendi: “Mahalle çıkışına kadar yapılacak ıslah çalışması 2.5 kilometre. 30 milyon TL’ye mal olacak. Kanalizasyon merkezdeki Çalkaya, Barbaros, Konak ve Macun Mahalleleri’ni kapsıyor. İmar çalışmaları bir noktaya geldi ve kanalizasyon çalışması yapılabilir artık. Biz yapılan çalışmaları anlatıyoruz, Macun Deresi’nin kalan kısmının ıslahı ile ilgili ASAT’ın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. ASAT yapacağı için kesin söz veremiyorum ama 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesini hedefliyoruz”.

İMAR VE MACUN DERESİ
5 yıllık görev süresi dolduğunda Aksu Merkez’deki knalizasyon çalışmaları ve Macun Deresi’nin ıslah çalışmalarının tamamlanmasını hedeflediğini belirten Başkan Halil Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “EXPO için Yamansaz’ın olduğu bölgedeki ana arter yapılmıştı. Aksu’nun kanalizasyonu tamamlandığında, EXPO’nun ana arterine bağlanacak. 30 yıldır hiçbir işlemin yapılmadığı imar problem ve Macun Deresi’nin ıslahı ile ilgili konuda önemli aşama kaydedildi. Görev süremiz tamamlandığında bu sorunların tamamını bitirmeyi amaçlıyoruz.

‘BEN NE YAPTIM?’ DESİNLER
‘Bizim de yapacağımız bir şey varsa yapalım’ diyenler, görevde olduklarında ne yapmışlar? Bu eleştiriyi yapanlar, ‘Ben görevdeyken ne yaptım?’ diye sormalı. Biz de ‘Macun deresini DSİ veya ASAT yapacak’ diye bir tabela asıp insanları uyuturduk. Biz öyle yapmadık. Macun Deresi’nin Aksu Merkez’deki en sorunlu yerlerini tamamladık. Derenin içine arsalar verilmiş, onları çıkarıp, yeşil alana çeviriyoruz”.

Geçtiğimiz hafta CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın eleştirilerine yer verdik. Tarafsızlık ilkesi gereği bu hafta da Başkan Şahin’in cevabını... Yorum; Aksu halkının ve kamuoyunun...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.