Geçen haftada ifade etmiştim, 31 Mart yerel seçimleri zorlu geçecek diye. Bu seçim Aksu’da ki şakşakçıların, mevcut Başkan Halil Şahin’e verdiği gaz gibi, AK Parti açısında cepte bir seçim değil. Hele ki 5 yılın yıpranmışlığıyla beraber, ortaya çıkan kırgınlıklar ve küskünlüklerin yanı sıra, yolsuzluk iddiaları, mahkeme kararları ortadayken, hiç kimse bu seçimin Aksu’da AK Parti açısında kolay geçeceğini ifade edemez. İfade edenler bilsin ki, ya kendilerini kandırıyor, ya da “Derviş’i müritleri uçurur” misali, Başkan Halil Şahin’e menfaatleri ölçüsünde gaz vermenin peşinde.

Daha önce de söylemiştim,  ortada koskoca 30 bin bandında, karşı muhalif seçmen kitlesi mevcut. Bu rakam küçümsenmeyecek ölçüde bir rakam. Yani bu demek oluyor ki muhalif cephenin kendi arasında ikiye bölünmesi mevcut yönetimi şanslı duruma getireceği anlamına gelmiyor.  

Ayrıca küçümsenmeyecek derecede kararsız seçmen kitlesi mevcut. Bu kitlenin çoğu, Belediye Başkan adaylarının meclis üyeliği listesine bakarak kararını verecek. Bilindiği üzere meclis üyesi aday listeleri 19 Şubat’ta seçim kurullarına verilecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat’ta, kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edilecek. Hem Cumhur hem de Millet ittifakı cephesinde listeye girme adına beklenti içerisinde olan çok sayıda isim var.

Millet ittifakı bileşenleri olan İYİ Parti ve CHP meclis üyesi adaylarını ortak listede,  yani tek bir listede toplamayı düşünüyorlar. Her iki partiye de çok sayıda başvuru yapıldığı ifade ediliyor. Bu başvuru yapan isimlerin hepsinin ön sıralara girme beklentisi var. 1,3,5,7 gibi tek numaralı sıralar bir partiye verildiğinde, 2,4,6,8 gibi çift numaralı sıralar ise diğer partiye verilecek gibi gözüküyor. Bu durum haliyle ön sıralarda yer alma adına beklenti içerisinde olacak birçok isimde hayal kırıklığına neden olacak.

Cumhur ittifakı cephesinde ki durum ise, millet ittifakından farkı yok. Hatta daha karmaşaya neden olacağını ifade edebiliriz. İleriki günlerde bir değişim olmaması halinde, AK Parti ve MHP, Aksu Belediye meclis üyesi aday listelerini ayrı ayrı listelerde seçim kurulana verecekleri ifade ediliyor. AK Parti’de 60’a yakın aday adayı başvurusu mevcut. Bunların içerisinde Başkan Halil Şahin’in ‘A takımı’ diye nitelendirdiği mevcut meclis üyeleri var. Bunlar; Yaşar Sözen, İbrahim Köseoğlu, Hakkı Çoşkun, Ahmet Aydoğmuş ile Hüseyin Demirkaplan.

Ayrıca AK Parti eski yönetim kurulu üyelerinden 4 isimde var. Bunun yanı sıra 2014 yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olan ancak seçilmeyen, daha sonra kendisine Aksu Belediyesi’nin Fen İşlerinde ‘Şef’ görevi verilen Selahattin Şen’de mevcut başvuru yapanlar arasında. Bir de 3 dönemdir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Emin Bal’ın da, Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun kontenjanından meclis üyesi yazılacağı konuşulanlar arasında. Bunlar şu an için bizim bildiğimiz şeyler. Bilmediğimiz ve kulislerde konuşulanlara göre de, AK Parti İl Başkanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de isimler önereceği. Bu isimlerin hepsini bir köşeye bırakacak olursak 50’ye yakın aday adaylığı başvurusu yapan yeni isimler, beklenti içerisinde. Bu beklentilere nasıl çözüm oluşturulacağı ve nasıl bir sonuç çıkarılacağıysa zaman gösterecek.

Gelelim Cumhur İttifakının diğer temsilcisi MHP’ye. Orada da 40’a yakın ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu ifade ediliyor. Yine bunların içerisinde mevcut meclis üyeleri mevcut. Bilindiği üzere MHP’nin 24 Haziran Genel seçimlerinde aldığı oy 4 bin 794. Bu oyun hepsini 31 Mart yerel seçimlerinde alacağı varsaysak, çıkaracağı meclisi üyesi belli. Bu aday adaylığı başvurusunda bulunanlar haklı olarak, ilk ikide yer almak isteyeceklerdir. Bunun yanı sıra MHP’nin Büyükşehir Meclis üyesi ve aynı zamanda Grup Sözcüsü olan Selçuk Senirli’nin de İl kontenjanından listeye yazılacağı kulislerde konuşulanlar arasında. MHP açısında bu karmaşadan çıkmak hiç te kolay olmayacak gözüküyor.

Millet ve Cumhur ittifakında ki gelişmeler bu şekilde cereyan ederken, ortada birde DSP gerçeği var.  Bilindiği üzere CHP’nin Parti Meclisi kararıyla önce Aksu Belediye Başkan adayı olarak gösterilen, daha sonra adaylıktan çektirilen İsa Yıldırım DSP’den Belediye Başkan adayı oldu ve kendisine, yani attığı adıma “Gönül İttifakı” adını verdi. Yıldırım’ında listesini oluşturma adına çalışmalar içerisinde olduğu tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Orada beklenti içesinde olan isimler mevcut.

Bu detayları özetleyecek olursak, önümüzdeki hafta içerisinde inanılmaz derecede bir liste savaşı yaşanacak. Küskünlükler ve dargınlıklar oluşacak. Tüm buna rağmen listesini iyi kuran oluşum bu seçimin galibi olacaktır. Ayrıca önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ve mevcut yönetimin kafasını oldukça ağrıtacak dosyalar gerçeğini de unutmamak gerek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.