30 Mart 2014 yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. 18 Şubat’ta ise dananın kuyruğu kopacak.

Yarışa girecek partilerde, 18 Şubat hazırlığı son safhada. Listeye girmek isteyen meclis üyeleri aday adaylarında ise heyecan dorukta.

Listesini iyi hazırlayan parti, yarışa bir sıfır önde girecek. Kulislerde ise birçok isim dolaşıyor. Haliyle listelerin sürprizleri olacak. Kırgınlıklar ve dargınlıklar beraberinde kendisini gösterecek.

Net olmamakla beraber kulislerde dolaşan isimlerden bazılarını ve sürpriz gelişmelere haberimizde yer verdik. O yüzden uzun uzadıya burada anlatmayacağım.

Ama haberde yer vermediğimiz ve kulislerde konuşulan birkaç ayrıntıyı burada sizlerle paylaşacağım. O ayrıntılarda şöyle…

Bilindiği gibi Aksu’da yerel seçim heyecanı, diğer ilçelere nazaran daha önceden başladı. Bu süreçte bugüne kadar kamuoyunun nabzını birçok kere yokladık. Edindiğimiz izlenimleri birçok kere haber olarak sizlerle paylaştık. Bu izlenimlerde görüştüğümüz kişilerin çoğunluğu, arkalarında bin kişiden az olmamak kaydıyla, destekçilerinin olduğunu dile getirdiler. Bu destekçilerden dolayı seçimin kaderini belirleyecek güçte olduğunu her platformda dillendirenler oldu. Hatta kendi anlattıklarına da inananlar oldu.

Ama bizler hiçbir zaman için inanamadık bu anlatılanlara, bırakın bin oyun garantisini, kişinin kendi oyunun dışında hiçbir oyu garantilemeyeceğini defalarca ifade ettik. Bize kızanlarda oldu hak verenlerde.
Gelinen süreçte haklılığımız, kulislere sızan listelere baktığımızda bir kez daha ortaya çıktı.

Hiç şüphesiz listelerde yer alan isimler birbirinden değerli isimler. Bunların her birinin oy anlamında getirisi olacaktır. Ama hiç biri bırakın bin oyu, 5 yüz oyun garantisini veremez. Köklü ve aynı zamanda siyasete her dönem damgasını vuran ailelerin oylarına, bütün partiler talip. Hatta her parti, oy getirisi olan ailelerden oy kapma adına, aile bireylerinden birini aday gösterme çabasında. Aksu’da ise 5 parti yarışta. Bin rakamını 5’e böldüğümüz de ise ortaya ,2 yüz rakamı çıkıyor. Hadi o da bizden olsun.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.