Geçen hafta sonunda ulusal basında çıkan bir haber belki çoğumuzun gözünden kaçmıştır.Haberin başlığı “Antalya Expo direkten döndü” şeklindeydi. 
İzin verirseniz önce haberin öyküsünü özetlemek isterim. Sağlam kaynaklardan alınan bilgilere göre, Expo 2016’nın yetkilileri bundan bir iki ay kadar önce Tarım Bakanlığı’na bir öneri götürmüşler ve demişler ki, “Çalışmalar bu hızla devam ederse Expo’nun 22 Nisan’da açılması çok zor. Açılışı 6 ay erteleyelim ve sonbaharda açılış yapalım.” Ne kule inşaatının ne de fuar alanı içerisindeki diğer yapıların, planlanan tarihe yetişemeyeceğini öne sürmüşler.

Aksu’daki düzenlemeler ve tramvay hattı için de benzer endişeleri varmış. Bu öneri önce Tarım Bakanı’na yapılmış. Bakan Bey elbette ‘Olmaz’ demiş; ancak konuyu
bir kez de Ankara’da üst düzeyde görüşmenin yararlı olacağını düşünmüş. İşte ne olduysa bundan sonra olmuş… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu öneriyi duyar duymaz Bakan’a gerekli talimatı vermiş: “Gerekirse çoluk çocuğu al ve Antalya’ya yerleş. Bütün gelişmeleri bizzat takip et. 22 Nisan’da açılış yapılmasını
bekliyorum.”
Şimdi dönelim ve o günlerin gelişmelerini bir kez daha hatırlayalım… Hafızalarınızı şöyle bir yoklarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Expo’yu
himayesine aldığını çok iyi hatırlarsınız. Himayesine almakla kalmadı, bunu bir de resmi açıklama ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarına duyurdu.

Ardından ne oldu?

Expo’nun tepe yönetimi değişti ve yeni bir yönetim geldi. Sonra da haftanın tüm günlerinde, gece gündüz bir çalışma başlatıldı. 
Tramvay rekor bir hızla tamamlanma aşamasına getirildi. Fuar alanındaki kulenin eksiklikleri giderildi. Expo alanındaki tüm yapılar bütün estetik güzellikleri ile birer birer ortaya çıkmaya başladı.

Artık açılışa gün saymaya başladık.
 Bütün bu gelişmeleri tarafsız bir gözle değerlendirdiğinizde siz de benim gibi aynı fotoğrafı görüyor musunuz, bilmem… Benim gördüğüm, bürokratların çeşitli bahaneleri öne sürerek, açılışı 6 ay geciktirmek istemeleri karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir lider olarak davranıyor ve ‘Bitecek’ talimatını veriyor. 
Eğer Sayın Cumhurbaşkanı da bürokratların gerekçelerini kabul edip ‘Olur’ deseydi, Expo’nun açılışını daha çoook bekleyecektik…
Liderlik bu olsa gerek, demiştik. 
Evet; bizce liderlik işte budur…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.