Korona virüs, ülkemiz ekonomisini alt üst etmeye devam ediyor. Dünyanın sıfır kumu, sahili ve temiz deniziyle ünlü tatil beldesi Kundu’ da şu an in cin top oynuyor derler ya, tamda öyle. 30’dan fazla büyük ve her hizmeti veren otelleri, elit müşteri portföyü, sakin ve muhteşem doğa güzelliğine sahip Kundu, bu yıl boynu bükük kaldı. 

Otellerin yanı sıra onca alış-veriş merkezi, cafeler, restoranlar ve burada çalışan binlerce insan işinden oldu. 

2019 Nisan Ayı verilerine baktığımız zaman, Antalya tam olarak 1 milyon turisti ağırlamış. Bunun yaklaşık her hafta 50 bini Kundu bölgesinde. 

Her iki dakikada bir havalimanına inen uçaklar. Turizm için hizmet eden taşıma firmaları, otel personelleri, alışveriş yapılan firmalar. Kısacası Turizm ile ekonomisini ayakta tutmaya çalışan Antalya’da A’ dan Z’ye bütün zincir etkilendi, durdu. İran Pazarına hazırlandığı sırada kapılarımızı kapattık. 

2020 vurgun yılı oldu.

Turizm Bakanı, Mayıs Ayı sonu itibariyle turizm de yavaş yavaş hareket olacağını, standartlara uyan otellerin açılacağını dile getiriyor. Umarız turizm sektörü geçmiş yılları yakalayamasa bile, yaz aylarında mevcut açıklarını bir nebze de olsa kapatır. Kepenk kapatan esnaf tekrar iş başı yapar. 

Uzun yıllardır Aksu’da gazete faaliyetini yürüttüğümüz için neredeyse her hafta iki günümüz Kundu’da geçiyor. Pandemi ilan edildiği günden bu yana bir kaç defa gidebildik. Her yanı boş, hayalet gibi bir şehirle karşılaşınca insanın yüreği cızz ediyor. Hareketli haline alışık olduğumuz günleri özlemle çekiyoruz. 

Kundu esnafı şunu bilsin isteriz ki her şey eskisinden çok daha iyi olacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek burada tatil yapan insanlar şu an açık rezervasyonlarını yaptırıyordur eminim. 

Bu yaşadığımız süreçte şunu da gördük ki, en iyi ve en doğru zamanda önlemlerini alan ülkemiz, turizmde rakiplerini geride bırakarak, yine bayrağı göğüsleyecektir. En temiz denizleri ve en uzun sahil şeridiyle Antalya farkını bir kez daha farkettirecektir. Yine rakamlar sevindirecek ve yine rekorlar kırılacak. 

2020 başka bir rekorla başladı ama özlenen ve beklenen rekor ülke genelinde istatistiki olarak, 2020 yılı için 58 milyon sayı ve 40 milyar dolar gelir hedefi belirlenmişti yıl bitmeden gerçekleşir diye düşünüyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.