'Yolanta' ayakta alkışlandı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), heyecanla beklenen yeni bir opera eserini daha opera severlerle buluşturdu. Çaykovski'nin 'Yolanta' operasının prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

29 Ocak 2017 Pazar 13:14
'Yolanta' ayakta alkışlandı
Napoli Kralı Réne'nin genç ve gözleri görmeyen kızı Yolanta'nın hikâyesinin konu edildiği 2 perdelik eser, ilk gösteriminde büyük ilgi gördü. Prömiyerde 'Yolanta' rolünü Nurdan Küçükekmekçi, 'Vaudémont' rolünü Göksay Yaran, 'Réne' rolünü Engin Suna, 'Robert' rolünü Serhat Konukman, 'İbn-Hakia' rolünü Melih Tepretmez, 'Bertrand' rolünü Taner Ölçen, 'Alméric' rolünü Atay Ergezen, 'Marta' rolünü Medine Tuganova, 'Brigitta' rolünü Arzu Aydoğdumu, 'Laura' rolünü Seda Uzmen canlandırdı. Eserin sahne yönetmenliğini Figen Ayhan Karakelle, orkestra yönetmenliğini Alexandru Samoila, koro şefliğini Mahir Seyrek, dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını Mustafa Eski, projeksiyon tasarımını Zekiye Şimşek-Sinan Atay üstlendi.



Dekor, kostüm ve ışık tasarımlarıyla da göz kamaştıran 'Yolanta'ya, Antalya'daki bazı ülkelerin konsolosları, konsolosluk çalışanları, yerleşik yabancılar da ilgi gösterdi. Salonda boş koltuk bırakmayan izleyiciler, gözleri görmeyen eserin kahramanı 'Yolanta'yı izlerken duygulu anlar yaşadı. Rusça seslendirilen, Türkçe üst yazıyla da izlenen eserde rol alan opera sanatçıları, esere emeği geçenler ayakta dakikalarca alkışlandı. Eser, 31 Ocak, 9-11 Şubat, 11-14 Mart akşamları da izlenecek. 

Son Güncelleme: 29.01.2017 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.