'Yeniden Doğuş' sergisi

HEYKEL ve resim sanatçısı Erol Kınalı'nın son 5 yılda ürettiği eserlerin yer aldığı sergi açıldı.

26 Ekim 2019 Cumartesi 10:33
'Yeniden Doğuş' sergisi

Orkun&Ozan Sanat Galerisi'nde açılan 'Yeniden Doğuş' adlı heykel ve resim sergisine sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Heykel ve resim sanatçısı Erol Kınalı'nın son 5 yılda ürettiği eserlerin yer aldığı serginin açılışı, galeri işletmecisi ve sanat danışmanı Himmet Öcal ve sanatsever tarafından yapıldı. Hikmet Öcal, yaptığı açıklamada, "Antalyalı iş insanlarını her nedense sanat galerilerine sokamıyoruz. İş dünyası sanata ve sanatçıya önem vermiyor" dedi.

Özel kişiler ve devlet koleksiyonlarında çok sayıda eseri bulunan Erol Kınalı da "Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sanata ve sanatçıya önem verilmeli, sanat atölyeleri ve galeriler desteklemeli, sanatın her dalını birlikte tutup ayağa kaldırmalıyız" dedi.

Heykel ve resim sanatını farklı forumlarla sanatseverlere sunan Erol Kınalı, Hacettepe Üniversitesi'nde ve Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda öğretim üyesi olarak bir süre görev yaptı. Ardından Almanya'ya giden Kınalı, Bonn şehrinde eğitimci olarak sanatsal çalışmalarını sürdürdü, Bungertsh of Sanat Derneği'nin başkanlığını yaptı, 2013 yılında da Antalya'nın Kaş ilçesine yerleşerek çalışmalarını burada yürütmeye başladı.

Soyut çalışmalardan oluşan 'Yeniden Doğuş' adlı resim ve heykel sergisi 26 Kasım'a kadar açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.