Ünlü piyanist Kaleiçi'nde konser verecek

TARİHİ Kaleiçi'nde başlatılan 'Konak Konserleri' kapsamında Gülsin Onay konser verecek.

01 Ocak 2020 Çarşamba 11:09
Ünlü piyanist Kaleiçi'nde konser verecek

Kaleiçi'ndeki Kauçuk Otel'deki 'RE 22 Kültür Sanat Evi'de Rengin Ekmekçioğlu'nun organizasyonunda ayda bir gerçekleşen 'Konak Konserleri'nin ocak ayı konuğu dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay olacak. Onay, 8 Ocak Çarşamba saat 20.00'de piyano severlerin karşısına çıkacak, piyanosuyla besteciler Johann Sebastian Back-h'ın, Ludwig van Beethoven, Ahmet Adnan Saygun, Frederic Chopin'in eserlerini seslendirecek.

1987 yılında 'Devlet Sanatçısı' unvanı verilen Gülsin Onay, Avrupa'da ilk konserini 18 yaşında verdi. 8 yıl Fransa'da, 10 yıl Almanya'da, 10 yıl da İngiltere'de yaşayan ve bu nedenle 3 dili de iyi derecede konuşan sanatçı, bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde konserdi. Chopin yorumları nedeniyle 'Polonya Devlet Nişanı', 1988 yılında Boğaziçi, 2007 yılında da Hacettepe Üniversitesi tarafından da 'Fahri Doktora' ile onurlandırılan Gülsin Onay halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti. Bilkent Üniversitesi'nin sürekli sanatçısı olan Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından da 'İyi Niyet Elçisi' seçildi. Gülsin Onay, ayrıca 2007 yılında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve 42. İstanbul Müzik Festivali'nde 'Onur Ödülleri'nin sahibi oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.