Üniversite öğrencileri kadına şiddeti anlattı

AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Tiyatro Topluluğu (HFTT) tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında kadına yönelik şiddetin ele aldığı 'Odun' adlı oyun sahnelendi.

16 Mayıs 2019 Perşembe 16:10
Üniversite öğrencileri kadına şiddeti anlattı

Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında hazırlanan ve kadına yönelik şiddeti ele alan 'Odun' adlı oyunu, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, dekan yardımcıları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci izledi. İlker Görkem'in yazdığı oyunu, Hemşirelik Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Yusuf Aydın yönetti. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı oyunda, hemşirelik fakültesi öğrencileri rol aldı. Öğrencilerin performansı izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Hemşirelik Fakültesi Tiyatro Topluluğu Başkanı ve oyunun yönetmeni Yusuf Aydın, üniversite gençleri olarak toplumsal duyarlılık oluşturmak istediklerini söyledi. Yaptıkları bu etkinlikleri hiçbir maddi destek almadan, kendi imkanlarıyla yaptıklarını kaydeden Aydın, "Toplumda her bireyin bu duyarlılık içinde olması, desteğe ihtiyacı olan gruplara ulaşılması adına yürütülen faaliyetlerin ses getirmesini çok önemsiyoruz. İyilik yapıldıkça, paylaşıldıkça farkındalık artar ve iyilikler çoğalır, böylece her zaman iyiler kazanır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.