Ukraynalı- Türk ailelerden müzikal

ANTALYA'da kuruluş hazırlıkları devam eden Ukrayna-Türk Aileleri Kültür ve Sanat Derneği, 'Koza Dereza: Yalancı Keçi' adlı çocuk müzikal operasını sahneledi.

07 Mayıs 2017 Pazar 14:05
 Ukraynalı- Türk ailelerden müzikal

 

Konyaaltı Belediyesi'nin katkılarıyla Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda düzenlenen etkinliği Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Dernek Başkanı Olesya Mercan ile çok sayıda Ukraynalı ve Türk aile izledi. Ukrayna'da ünlü bir halk masalı olan, Mykola Lysenko'nun bestelediği 2 perdelik 'Yalancı Keçi' müzikalinin koro şefliği ve yönetmenliğini, Olesya Mercan üstlendi. Bir keçi ile sahibinin arasında geçen hikayeyi anlatan müzikalde rol alan 3 yaşındaki çocuk oyuncular büyük alkış aldı.



Müzikalin ardından kadınlardan oluşan 'Berehynya' adlı koro, halk şarkıları ve aryalar seslendirdi. Barvinok adlı çocuk grubunun sahnelediği Ukrayna halk dansları gösterisi de büyük beğeni topladı. Yaklaşık 1.5 saat süren etkinlik ayakta alkışlandı.



Ukraynalı ve Türk ailelere bu etkinliği sahneledikleri için teşekkür eden Mustafa Gürbüz, “Bugün sahnede rengarenk bir görüntü vardı. Sizler de çiçek gibisiniz. Antalya'da hep birlikte baharı yaşıyoruz. Hıdrellezi kutluyoruz. Bu günlere uygun bir etkinlik sahnelediniz. Hepinizi kutluyorum, başarılar diliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 07.05.2017 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.