'Töre' Alanya'da sahnelendi

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği Turgut Özakman'ın 'Töre' adlı oyunu Alanya'da seyirciyle buluştu.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 14:51
 'Töre' Alanya'da sahnelendi

Turgut Özakman'ın yazdığı ve rejisörlüğünü Murat Atak'ın yaptığı 'Töre' adlı oyun Alanya'da ilk gösterimini yaptı. 2 gün tiyatroseverlerle buluşacak olan Töre oyunu ilk gününde büyük ilgi topladı. Alanya Kültür Merkezi salonunda sahnelenen oyun töre cinayetlerini, töre kültürüyle yaşayan toplumlarda kadının yerini, kadınların toplumsal barışın sağlanması konusundaki etkisini ve sevgiyle nefret çatışmasını işliyor.


Müziklerini Gürkan Çakıcı ve Cavanşir Gulyev'in bestelediği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ersen Tunççekiç ve hareket-dans düzenini ise Cihan Yöntem üstlendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları Serkan Sezgin, Emre Demirci, Savran Perk, Burcu Tutkun, Bilge Cezayirli, Mahide Yumbul, Gamze Demirer, Ezgi Coşkun, Nagihan Orhan, Emel Alnady ve Orçun Ertaman rol aldığı tiyatro oyun sonrasında ayakta alkışlandı.

Son Güncelleme: 06.05.2017 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.