Tayvanlı ressam Kuo'nun sergisi Expo 2016'da

EXPO 2016 Antalya, önemli bir sanatçının sergisine ev sahipliği yapıyor. Tayvanlı sanatçı KuoHsin-i, suluboya tablolarını Expo alanındaki Güzel Sanatlar Sergi Binası'nda beğeniye sundu.

12 Temmuz 2016 Salı 11:23
Tayvanlı ressam Kuo'nun sergisi Expo 2016'da
Suluboya tekniğiyle yaptığı çalışmalarla Tayvan'ın sevilen sanatçıları arasında yer alan KuoHsin-i'nin 23 tablosundan oluşan sergi, Expo 2016 Antalya Güzel Sanatlar Sergi Binası'nda açıldı. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller almış, çok sayıda kişisel ve grup sergisine katılmış KuoHsin-i'nin sergi açılışına, Tayvan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Politika Bölümü Ankara Direktörü Harun Han-Ching Fan, sergi organizasyon sorumlusu Atilla Güllü ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide Kuo'nun çoğunluğunu doğadan ilham alarak yaptığı suluboya tablolar, boyutları ile dikkat çekiyor. Realist ve son derece incelikli çalışılmış tablolardaki ayrıntılar da dikkatlerden kaçmıyor.

Serginin organizasyonunu yapan Atilla Güllü, sanatçının en büyük ilhamını doğadan aldığını belirtti. Güllü, “KuoHsin-i, doğadan aldığı hareketle kendi anlatısını ve tarzını kağıt üzerine oluşturuyor. Batı dünyası yazıyı kalemle yazarken, tüm Çin coğrafyasında yazı ve resmin aracı fırçaydı. Çin hanedanlarının koruması altındaki resim sanatının da tarihi iki bin yılı aşkındır. Kuo, doğallıkla bu gelenekten besleniyor ama modern resim dilinin tüm yönlerine tamamen vakıf" dedi.

Sergide yer alan tabloların konularının da Expo 2016 Antalya'nın 'Çiçek ve çocuk' olan teması ile örtüşmesi ve bir sonraki Expo'nun 2018 yılı sonunda Kuo'nun doğduğu ve yaşadığı kent olan Taıchung'da yapılacak olması da bu sergiyi ayrıca anlamlı kılıyor.

Sergi 29 Temmuz'a kadar gezilebilecek. 

Son Güncelleme: 12.07.2016 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.