'Soğuk Bir Berlin Gecesi' üşütecek

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT) tarafından geçen mart ayında izleyiciyle buluşturulan 'Soğuk Bir Berlin Gecesi' adlı oyun, yeniden sahnelenecek.

06 Aralık 2016 Salı 12:03
'Soğuk Bir Berlin Gecesi' üşütecek
ADT tarafından Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyun 7,8,9,10,14,15,16,17 aralık akşamları izlenecek. İlk gösterimi 7 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'da yapılacak oyunu Barış Eren yazıp- yönetti. 'Soğuk Bir Berlin Gecesi'nde, Salih Bayraktar (Tarık), Bahar Işık (Katrin), Sedat Mayadağ (Olaf), Oktay Gözpınar (Mandred), Senem Şahin (Gerda), Deniz Alver Çamlıbel (Anne) rollerini paylaştı.
Eserin dekorunu Sinan Yardımedici, kostümlerini Yıldız İpeklioğlu, ışık tasarımını da Namık Gürsoy hazırladı, Gökhan Türüzün rejisör yardımcısı, Demet Boci rejisör asistanı olarak görev aldı.



OYUNUN HİKÂYESİ
'Soğuk Geçen Bir Berlin Gecesi'nin konusu; Avrupa'nın ortasında uygar ülke olarak bilinen Almanya'nın Berlin şehrinde geçiyor. Almanya'da fotoğrafçılık yapan Türk vatandaşı Tarık, Alman avukat Katrin'e âşık oluyor, onunla birlikte yaşamaya başlıyor.
Tarık, uygar insanlar arasında kültürü, ten rengi, düşünceleri ve davranışları farklı olduğu için yabancı konumuna düşüyor, Katrin'in ailesi tarafından da dışlanıyor, ötekileştiriliyor.
Tarık, çok sevdiği Katrin'in avukat arkadaşıyla ilişkisi olduğunu düşünüyor, herkesten kıskanıyor, bu yüzden de takip ediyor, her hareketini gizlice fotoğraflıyor, video kaydına alıyor. Katrin-Tarık çifti arasında sert tartışmalar başlıyor, Katrin'in iyi niyetli çabaları sonuç vermiyor. Tarık, birlikte yaşadığı kadına her gün şiddet uyguluyor.
Psikolojisi iyice bozulan Tarık, boğuşma sırasında Katrin'in ağzına yastık basınca genç kadının yaşamını yitirmesine neden oluyor. Pişman olan Tarık, birkaç gün Katrin'in cansız bedeniyle yaşıyor, onunla konuşmaya çalışıyor, sonunda kendisini balkondan atarak intihar ediyor. 

Son Güncelleme: 06.12.2016 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.