Soba müzesi'ne özel ilgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sobacılar Çarşısı içerisinde bulunan kulede açılan 'Soba Müzesi' ziyaretçi akınına uğruyor.

27 Ocak 2014 Pazartesi 10:36
Soba müzesi'ne özel ilgi
Şair, yazar, araştırmacı Sunay Akın'ın danışmanlığında, sahne tasarımcısı Hasan Ayhan Doğan'ın tasarımı ve Ahmet Çağan'ın edebiyat çalışmaları ile Demirciler Çarşısı'ndaki kulede açılan müze, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.



İçerisinde Türkiye'de üretilen ilk soba, çini sobası, döküm soba gibi 32 ayrı sobanın bulunduğu müze, pazartesi günleri hariç, haftanın 6 günü ziyaretçi ağırlıyor. Giriş ücretinin öğrenciye 3 TL, yetişkin 5 TL olduğu müzeye çocuklar ve turistler ilgi gösteriyor. Aileler çocuklarıyla gelerek müzedeki sobaları ilgiyle inceliyor.

 



Müzenin birim yöneticisi Hatice Dere Yağar ve müze rehberleri Betül Gülen ile Gülbahar Yetkin, gün boyunca tarihi sobalar hakkında ziyaretçilere bilgi veriyor. Sergilenen soba ve dekorlara dokunmanın kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan rehberler, "Sobaların her biri tarihi. Kimisi kapağını açıp içine bakmak istiyor, kimisi malzemesini incelemeye kalkıyor. Burası müze olduğu için sergilenen her ürünü titizlikle korumamız gerekiyor" dedi.



Açıldığı günden bu yana 70 bin kişinin dolaştığı müzeye yeni soba getirmek için araştırmalar sürüyor.

Son Güncelleme: 27.01.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.