Side'de Festival zamanı

Side'de 13 yıldır düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl Manavgat Belediyesi'nin organizasyonuyla 'Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali' adıyla gerçekleştirilecek. Festival dünya çapında sanatçılara ev sahipliği yapacak.

06 Eylül 2014 Cumartesi 14:16
Side'de Festival zamanı
Yeni ismi ve yeni konseptiyle sanatseverlerle buluşacak festival 11-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival etkinlikleri Apollon Tapınağı ile Side Limanı Kent Meydanı olmak üzere iki farklı noktada yapılacak. Festivalin açılış günü 11 Eylül'de Balkanların en tanınmış müzisyeni ve Emir Kusturica filmlerinin unutulmaz bestecisi Goran Bregoviç saat 21.30'da Side Limanı Kent Meydanı'nda sahne alacak. Bregoviç konseri öncesinde saat 19.30'da soprano, mezzosoprano, tenor ve baritondan oluşan 4 Ses 4 Renk Orkestrası konser verecek.

ETKİNLİKLER İKİ AYRI NOKTADA YAPILACAK
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası bu yıla özel festival kapsamına alınarak Side Antik Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak. Festival kapsamında, Jamaika'dan Reggae Band, Brezilya'dan Latino Cuban, Amerika'dan Ramona Jazz Band ile Antakya Medeniyetler Korosu Apollon Tapınağı'nda "Günbatımı Konserleri" kapsamında sahne alacak. Garo Mafyan'ın kurduğu İstanbul Gelişim Orkestrası, Türkiye'nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Fransa'dan dünyanın en önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev de Side Limanı Kent Meydanı'na kurulacak festival sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Festivalin son akşamında Anadolu Ateşi dans grubu gösteri yapacak.

KONSERLER ÜCRETSİZ
Festival kapsamındaki konserlerin tamamının ücretsiz olacağını söyleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tarihi güzellikleriyle tüm dünyanın tanıdığı Side'ye ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. 

Son Güncelleme: 06.09.2014 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.