Side Festivali başladı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 17. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali Yasmin Levy konseriyle başladı.

17 Eylül 2018 Pazartesi 09:42
Side Festivali başladı

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Side Antik Tiyatro'da Yasmin Levy konser verdi. Konseri çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever izledi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip antik Side'de festival düzenlemekten ve bu festivalde halkla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sefarad müziğinin güçlü sesi Yasmin Levy, Yahudi İspanyolcası ile söylediği şarkılara, kendine has dans figürlerini ekleyerek beğeni toplayan performans sergiledi. Şarkılarının arasında kısa bir konuşma yapan ve bunu da elindeki Türkçe yazılı notu okuyarak gerçekleştiren Levy, Side Antik Tiyatro'da konser vermekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Repertuarındaki Firuze, Sevda ve Dil Yarası gibi Türkçe şarkıları da Yahudi İspanyolcasıyla söyleyen, kimi zaman ise İbranice olarak kendine has yorumunu katarak seslendiren Yasmin Levy, yaklaşık 1.5 saat süren sahne performansıyla keyifli bir akşam yaşattı.

16 Eylül'de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konseri, 18 Eylül'de Cem Adrian, 20 Eylül'de Sibel Köse, Uğur Güneş, 21 Eylül'de Nelly White Band, 22 Eylül'de ünlü tenor Hakan Aysev gibi ünlü sanatçılar konser vereceği festival 23 Eylül'de Anadolu Ateşi Dans Grubunun gösterisiyle sona erecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.