Şiddete karşı fırça attılar

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ), 'Bir Fırça da Sen At' adlı uluslararası sanat etkinliği düzenlendi.

09 Mart 2015 Pazartesi 13:20
Şiddete karşı fırça attılar
'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında dünyanın birçok ülkesinde aynı gün ve belirlenen saatler arasında başlatılan eş zamanlı etkinlik, Olbia Sanat Galerisi'nde öğrencileri ve kadınları bir araya getirdi. Kadına yönelik şiddetin konu edildiği etkinlikte, katılımcı öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, uzman öğreticiler, öğrenciler ile üniversite dışından sanatçılar ellerine fırça ve boya paleti alıp, bez tuvallere ortak resimler yaptı, boyalı ellerini tuvallere bastı.

Türkiye organizasyonunu Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği'nin üstlendiği etkinliğe, Antalya temsilcisi olarak AÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı hobi atölyelerinde uzman öğretici ressam Rahime Halide Soysal atandı. Soysal, tuvallerin 12.00 ile 16.00 saatleri arasında boyandığını belirterek, etkinliğin beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Soysal, "Sanat etkinliğinin amacı tüm dünyada her geçen gün artan kadınlara yönelik şiddet olaylarına farkındalık yaratılarak dikkat çekmek" dedi. Yapılan resimler, üniversitede muhafaza edilecek.
 

Son Güncelleme: 09.03.2015 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.