Seslerini dünyaya duyuracaklar

Muratpaşa Belediyesi'nce, bu yıl ilki gerçekleşen '7 Renk Kültür Festivali'nin kapanış gecesinde sürpriz yapıp sahneye çıkan, üstün performans ve yetenekleriyle alkış yağmuruna tutulan 'Antalya Zihinsel Engelliler Ritim Grubu', Ekim ayında 'Frankfurt Gençlik Kültür Sanat Festivali'ne katılacak.

15 Ağustos 2013 Perşembe 10:24
Seslerini dünyaya duyuracaklar
Festivalde, Türkiye ve Antalya'yı temsil edecek müzik grubu, önümüzdeki günlerde de yurt içi turnesine çıkacak. Zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinler grubu, bateri eşliğindeki darbuka, tumba, gitar, bağlama ve tef gibi birçok müzik aletini çalma, şarkı, türkü söyleme, halk dansları eğitimi çalışmalarını Yaşam Akademisi Derneği bünyesinde sürdürüyor.

SAHNEDE HATASIZ ÇALIŞIYORLAR
Antalya Zihinsel Engelliler Ritim Grubu'na müzik eğitimi veren Ferudun Mete, yaşları 8 ila 44 arasında değişen özel öğrencilerinin yeteneklerine hayran kaldığını, gelecek için de ümit verdiklerini belirtti. Mete, "Ritim aletlerini hatasız çalabiliyor, şarkıları, türküleri, şiirleri çok düzgün seslendiriyorlar. Sahnedeki başarıları, yaşamlarına ayrı bir mutluluk verip, çalışma şevklerini artırıyor. Performansları izleyenleri şaşırtıp, 'olmaz böyle şey' dedirtiyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik, zihinsel engellilerin neler yapabileceklerini toplumumuza gösterdik. Hayırseverlerin desteklerinin artmasıyla, sesimizi tüm dünyaya duyurabileceğiz" dedi. 

Son Güncelleme: 15.08.2013 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.