Sanat dünyasını üzen ölüm

ANTALYALI ressam Süreyya Ekmekçioğlu (62), yakalandığı hastalığın pençesinden kurtulamayınca yaşamını yitirdi. Ekmekçioğlu'nun ölüm haberi, sanat camiasını üzdü.

16 Temmuz 2020 Perşembe 13:22
Sanat dünyasını üzen ölüm

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Emeklilik sonrası memleketi İstanbul'dan ayrılıp 2009 yılında Antalya'ya yerleşen, kendisini sanatın içinde bulan ressam Süreyya Ekmekçioğlu, 2018 yılından beri akciğerinde oluşan rahatsızlıktan dolayı tedavi görüyordu. Son günlerde durumu ağırlaşan bir çocuk annesi Süreyya Ekmekçioğlu, yaşama veda etti.

Sanat dünyasında sevilen, güler yüzlü ressam Süreyya Ekmekçioğlı, Uncalı Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından Barınaklar Mezarlığı'nda sevenlerinin ve sanatçı dostlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Emekli bankacı Süreyya Ekmekçioğlu, ilk kişisel resim sergisini İstanbul'da açmıştı. Ekmekçioğlu, 2001 yılından itibaren işisel sergiler açmış, ulusal ve uluslararası sergilere katılmış, İstanbul ve Antalya'da ise 13 karma sergide eserleri yer almıştı.

Resim yapmayı çok seven, bir yandan da hasta aile bireyleriyle uzun yıllar ilgilenen Süreyya Ekmekçioğlu, fırçasıyla çok sevdiği doğayı, çiçek ve böcekleri, köylerdeki sosyal yaşamı resmediyordu. 

Sanatçılar, "Süreyya Ekmekçioğlu hayat dolu, renkli bir kişiliğe sahip, doğa aşığı ve hayvanları çok seven bir ressamdı. En büyük hayali bir sanat merkezi kurmak, çocuk, genç ve yetişkinlere resim eğitimi vermekti. Aramızdan erken ayrıldı. Onu çok özleyeceğiz, adını yaşatabilmek için de sergiler açacağız, sanat çalıştayları düzenleyeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 16.07.2020 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.