Sahnede sonbahar rüzgârı esti

 ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) tarafından 'Sonbahar Rüzgârı' adıyla verilen konser yoğun ilgi gördü.

24 Kasım 2017 Cuma 10:24
Sahnede sonbahar rüzgârı esti

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 'Sonbahar Rüzgarı' adıyla düzenlenen konserde soprano Nurdan Küçükekmekçi, soprano F. Esra Serbest, mezzo soprano Pınar Tekol solist sanatçı olarak sahneye çıktı.

'Sonbahar Rüzgarı'nın orkestrası ise Metin Kiper (piyano), Rövşen Feyzullayev (akordeon), Mithat B. Uz (keman), Cenk Şahinalp (perküsyon), Yalçın Yakın'dan (gitar) oluştu.


Antalyalı müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konser, orkestranın seslendirdiği besteci Jean Patrick Capdevielle'nin eserlerinden 'Spente le stelle' adlı parçayla başladı, Heitor Villa-Lobos'un 'Melodia Sentimental' adlı parçasıyla devam etti.

Üzerlerinde yeşil renk yağmurluk ve ellerinde şemsiyelerle izleyicilerin arasından kalkıp sahneye çıkan solistler Nurdan Küçükekmekçi, F. Esra Serbest, Pınar Tekol da İspanyol halk şarkısı 'El vito', Özdemir Erdoğan'ın 'Pervane', Sezen Aksu'nun 'İkinci Bahar', Fecri Ebcioğlu'nun 'Boş Sokak' ve 'Karatoprak' (anonim) adlı şarkıları orkestra eşliğinde opera diliyle seslendi.

Işık ve ses efektleriyle de ayrı bir renk ve görsellik kazandırılan konserde sürprizler de yaşandı. Konserde Aşık Veysel'den ve Karadeniz yöresinden de eserler seslendirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.