Piyanist İdil Biret'e sahnede doğum günü sürprizi

​​​​​​​ULUSLARARASI Antalya Piyano Festivali sahnesinde, konser veren piyanist İdil Biret'e konser sırasında doğum günü sürprizi yapıldı. Bu yıl 70'inci sanat yılını kutlayan 21 Kasım doğumlu sanatçı, 78'inci doğum gününü de sahnede kutladı.

23 Kasım 2019 Cumartesi 13:50
Piyanist İdil Biret'e sahnede doğum günü sürprizi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali sahnesinde birbirinden ünlü sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Müzik şöleni, Barbaros Büyükakkan ve Selim Bölükbaşı'nın ardından dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret ile devam etti. Antalya Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşan İdil Biret'in merakla beklenen konserine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alan Biret, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Bu yıl 70. sanat yılını kutlayan piyanist, unutulmaz konserinde F. Liszt'in 1. Piyano konçertosunu seslendirdi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Sahne öncesi doğum günü nedeniyle usta piyaniste pastayla sürpriz yapan orkestra ve festival ekibi, sahnede de Biret'in doğum gününü kutlamayı unutmadı. Festivalin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer teşekkür plaketi vermek üzere sahneye çıktığında 'İdil hanıma bir de sürprizimiz var. Kendisinin doğum gününü burada hep birlikte kutlamak istiyoruz. Bizim için bu özel ana tanık olmak büyük mutluluk" dedi. Orkestranın doğum günü şarkısı eşliğinde kesilen pastaya misafirler dakikalarca alkışlarıyla eşlik etti.

4 KEZ BİS YAPTI

Konser sonunda seyirciler tarafından 6 kez sahneye davet edilen usta sanatçı, 4 kez bis yaptı. Seyirciler konser sonunda da İdil Biret'i dakikalarca ayakta alkışladı. Usta piyanist, gecenin sonunda sevenleri için CD ve kitaplarını imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.