Phaselis Antik Tiyatrosu'nda sanat zamanı

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından düzenlenen 8'inci Phaselis Sanat Etkinliği, 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Phaselis Antik Tiyatrosu'nda İzmir Barok Grubu konseriyle başladı.

10 Eylül 2014 Çarşamba 10:28
Phaselis Antik Tiyatrosu'nda sanat zamanı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle KETAV tarafından organize edilen Phaselis Sanat Etkinliği'nin açılışına, Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ve sanatseverler katıldı. Açılış kokteylinin ardından sahneye gelen İzmir Barok Grubu, '16'ncı yüzyıldan 18'inci yüzyılın ilk yarısına Avrupa ve Osmanlı Saray Müzikleri' konseriyle sanatseverlere aynı dönemin, iki farklı kültürüne ait müzikleri sundu.

Gecede Lully, Gazi Giray Han, G. Frescobaldi, J.Dowland, D. Cantemir, Buhurizade Mustafa Itri, H.Purcell, Ali Ufki Bey, J.B. de Boismortier, Derviş Frenk Mustafa gibi ünlü bestecilerin eserleri ve Tamburi Mustafa Çavuş'un unutulmaz Hisar Buselik şarkı 'Dök Zülfünü Meydana Gel' eseri de seslendirildi.

Phaselis Sanat Etkinliği kapsamında 10- 11 Eylül'de sanatseverler, 'Lycia Guitar Days' kapsamında 10 Eylül'de Cecilio Perera, Robero Aussel, Ricardo Moyano-Elis Dubas, 11 Eylül'de Çağatay Azat, Frank Bungarten, Begüm Uğur Boyancı ve Kadir Yılmaz konserlerini izleyecek. 13 Eylül gecesi ise 'Endülüs'ten Anadolu'ya' konser ve dans gösterisi kapsamında, sanatseverler Mavi-Siyah Flamenko Topluluğu ile birlikte dünyaca ünlü dansçı David Perez'i izleme imkanı bulacak. Festivalin 14 Eylül'deki kapanış gecesinde 'Boğaziçi Caz Korosu', sanatseverleri caz müziğinin büyülü dünyasıyla buluşturacak. 

Son Güncelleme: 10.09.2014 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.