Perdeyi Daniş Çelebi kapatacak

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni sanat sezonunu açtığı 'Daniş Çelebi ve Çengi Sünbül' adlı müzikalla bu kez perdelerini kapatacak.

30 Ekim 2014 Perşembe 10:30
Perdeyi Daniş Çelebi kapatacak
Ahmet Midhat Efendi'nin 'Çengi' adlı romanından esinlenilip, tiyatro oyununa dönüştürülen 'Daniş Çelebi ve Çengi Sünbül' adlı müzikal eser 31 Ekim cuma akşamı bir kez daha sahnelenecek. Bol müzik ve danslı iki perdelik eserde, cinayet, yalan, entrika, aşk gibi insana dair çarpıcı konular mizahi bir dille anlatılacak.

Mustafa Miyasoğlu'nun oyunlaştırdığı, Tarkan Erkan'ın beste ve anlatım yaptığı eserin yönetmenliğini M. Doğan Yağcı üstlendi. Eserde, Meltem Güleç, Murat Bölük, Serkan Yakan, Bülent Şendinç, Esra şen, Remzi Kürşat Süren, Elif Selçuk, Kerim Güngör, Okan Kağnıcı, Burçin Demir, Ceren Demirton, Umut Özer, Fedai Ataman ve İlknur Seren rol aldı. 12 dansçının da sahne aldığı eserin renkli dekorunu Şebnem Seles, kostümleri Ebru Çulpan, koreografını Füsun Aşkar ve ışık efektlerini Namık Gürsoy hazırladı.
 

Son Güncelleme: 30.10.2014 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.