Patara'da sanat turizmi

Sanat turizmi çalışmaları kapsamında Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Patara Mahallesi'ne gelen Alman heykeltıraşlar, hem tatil yaptı hem heykel sanatının inceliklerini öğrendi.

03 Kasım 2014 Pazartesi 09:21
Patara'da sanat turizmi
Alman heykeltıraş Martin Wiese başkanlığında Almanya'nın Baden- Württemberg Eyaleti'ne bağlı Freiburg kentinden Patara'ya gelen 22 heykeltıraş, Türk Arkeolog Ünal Demirer rehberliğinde bölgedeki Likya Birliği'nin önemli tarihi eserlerinden Patara, Xanthos ve Tılos'u gezdi. Heykeltıraşlar, Burdur'un Gölhisar İlçesi'nden getirilen taşlar üzerinde 2 hafta boyunca heykel sanatının inceliklerini öğrendi.

Patara Plajı'nın simgesi olan caretta caretta kaplumbağası, Noel Baba ve diğer antik figürleri işleyen heykeltıraşlar, konakladıkları Viewpoint Hotel'de bir de sergi açtı. Sergiyi gezen turistlere eserlerini tanıtan heykeltıraşlar, Noel Baba heykelini Patara'ya hediye etti.

Turizmci Muzaffer Otlu, "Patara'ya gelen gruplar için deniz, kum ve güneşten öte bir sanat olayı yaratmak istedik. Sonuçta yabancı misafirlerimiz taş oymacılığı yaptı. Bu bir sanat. Turizmde bir alternatif. Bu bir başlangıçtır. Umarız sonu gelir" dedi.

Heykeltıraş Martin Wiese ise 2 hafta sanat kursuyla çalışmalar yaptıklarını anlatırken, "Taş oymacılık yöntemiyle heykeller yaptık. Türk Arkeolog Ünal Demirer bize rehberlik etti, taşları sağladı. Antik kentleri inceledik. Buradan yola çıkarak heykeller yaptık. Mükemmel bir çalışma ve tatil oldu. Gelecek yıl yine buradayız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 03.11.2014 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.