Pasha'yı Dubai heyecanı sardı

Antalya'da kurulan Pasha Dance Theatre, dünya turu için çalışmalara hız verdi. İlk gösterisini Ocak ayında Dubai'de gerçekleştirecek olan dans grubu haftanın 7 günü 8 saat prova yaparak hazırlanıyor.

18 Kasım 2014 Salı 10:59
Pasha'yı Dubai heyecanı sardı
Merkezi Antalya'da bulunan Balance Event Company'nin projesi olan Pasha Dance Theatre, 2 yıllık çalışmanın ardından 'perde' diyeceği günü iple çekiyor. Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun koreograflarından Serdar Sezer'in çalıştırdığı 45 kişilik dans grubunun kostüm hazırlıkları başladı.

Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'ndeki özel bir amfitiyatroda gösteriyi hazırlayan Balance Event Company'nin sahibi Serpil Sunay, projenin 2 yıllık bir ürün olduğunu 2015 yılında da ilk gösterilerini gerçekleştireceklerini söyledi. İlk kez Antalya merkezli bir şirketin şov ve dans sektöründe uluslararası alana açılmayı planladığını vurgulayan Sunay, "Pasha'da Türk, Bulgar, Gürcü ve Kübalı 20 erkek, 25'i kadın 45 dansçı var. Hepsi kendi dallarında konservatuar eğitimi alan profesyonel dansçılar. Haftanın her günü neredeyse 8 saat çalışıyoruz" dedi.

Pasha'nın program akışını anlatan Sunay, "Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşu ile başlayan gösteride, tek perde içinde 13 tema işleniyor. Harem, Rumeli seferi, Kayra prensi, kutlama, raks bölümleri ile tempo kazanan gösteri, Atatürk ve Tuna Valsi ile sona eriyor. Tarihteki en uzun soluklu imparatorluklardan biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nun farklı kültürlerin yaşam biçimine, inanışlarına toleranslı yaklaşımı öne çıktı. Pasha, Osmanlı'dan Atatürk'ün modern Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar uzanan farklı kültürleri göz alıcı bir koreografi ile sahneye taşıyor" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 18.11.2014 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.