Özel öğrencilerden özel sergi

Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri taş tablo ve ebru çalışmalarından oluşan eserlerini Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde beğeniye sundu. Sergi, 31 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak.

24 Ekim 2017 Salı 11:48
Özel öğrencilerden özel sergi

Türkiye’nin en büyük özel eğitim kurumu olan Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel öğrencilerin bireysel eğitimlerini desteklemenin yanı sıra sanatsal faaliyetlerle de farklı bir bakış açısı kazanmalarını sağlıyor. Özel öğrencilerin taş tablo ve ebru çalışmalarından örneklerin yer aldığı sergi, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Serginin açılışına Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Tarık Bitlis, Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Aytekin Çabukça, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdal Çelik, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin tabloları sanatseverleri hayran bırakırken, sergi büyük beğeni topladı.

SANAT RUHSAL BİR TERAPİ

Sanatın engelli bireyler için ruhsal bir terapi olduğunu söyleyen Sanat Atölyesi öğretmeni Saniye Çavuşoğlu; “Özel bireylerin sanatla hayata uyum sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Bireylerin sosyal yaşama adapte olmalarını amaçlanıyoruz. Bu tablolar oluşturulurken taşlar ayıklanıyor, sınıflandırılıyor ve bir kompozisyon oluşturuluyor. Kompozisyona göre renklendiriliyor ve özel öğrencilerin elinden özel sanat eserleri ortaya çıkıyor. Ebru derslerimiz de öğrencilerin en keyif aldığı çalışmalardan bir tanesi” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.