Operada 'Don Pasquale' heyecanı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB), rejisör Recep Ayyılmaz'ın yönetimindeki 'Don Pasquale' operasının prömiyerine hazırlanıyor.

24 Ocak 2018 Çarşamba 13:46
Operada 'Don Pasquale' heyecanı

Antalya DOB, prömiyerini 27 Ocak Cumartesi saat 20.00'da yapacağı İtalyan besteci Gaetano Donizetti'nin 'Don Pasquale' operasının kostümlü provalarını Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sürdürüyor. Türkçe üst yazı ile İtalyanca seslendirilecek 3 perde tek aralı eserde, ilerlemiş yaşına rağmen çapkınlıktan vazgeçmeyip kendisine eş arayan Don Pasquale ile onu zekâsıyla baştan çıkaran genç ve güzel Norina'nın komik öyküsü konu ediliyor.

'Don Pasquale' operasında Şafak Güç-Engin Suna 'Don Pasquale' rolünde, Umut Tarık Akça, Arda Aktar ve Melih Tepretmez 'Dr. Malatesta' rolünde, Devrim Demirel ve M. Burak Pektaş, Norina'nın aşığı 'Ernesto' rolünde, Aslı Ayan, Sema Çavuşoğlu Suna, 'Norina' rolünde, S.Onur Alpaslan ve Taner Ölçen 'Noter' rolünde dönüşümlü olarak seyirci karşısına çıkacak.

Recep Ayyılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği eserde, Antalya DOB Orkestrasını şef Ömer Yöndem, koroyu da Mahir Seyrek yönetecek. Eserin dekorunu Ferhat Karakaya, kostümlerini Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımını Mustafa Eski, koreografisini de Nil Berkan hazırladı.

'Don Pasquale', 24 Şubat Cumartesi saat 15.00'de yeniden sahnelenecek. Eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinden ve www.biletiva.com / www.dobgm.gov.tr internet adresinden temin edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.