Muratpaşa'da Gençlik Haftası, Sümer Ezgü Konseriyle Başlayacak

Antalya Muratpaşa’da Gençlik Haftası kapsamında konserler ve halkın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

14 Mayıs 2015 Perşembe 21:42
Muratpaşa'da Gençlik Haftası, Sümer Ezgü Konseriyle Başlayacak
 

Antalya Muratpaşa’da Gençlik Haftası kapsamında konserler ve halkın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Gençlik Haftası’nı coşkuyla kutlamak istediklerini açıklayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, etkinliklerin 16 Mayıs’ta Sümer Ezgü konseriyle başlayacağını açıkladı. Ayrıca 17 Mayıs’ta yağlı pehlivan güreşleri yapılacağını belirtti. 16-20 Mayıs’ta ise tenis turnuvası yapılacağını kaydeden Uysal, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise Cumhuriyet Meydanı’nda Sıla konseri olacağını duyurdu. Aynı gün varyanttan kortej oluşturarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar fener alayı yapılacak.

Bayramı halkla birlikte coşkulu bir şekilde kutlamak istediklerini belirten Uysal, “Bu kapsamda güreş şenliği üzerinde durmak isterim. Bu yıl bir konser ve bir büyük organizasyon olarak gerçekleştiriyoruz. Gelecek yıllarda uluslar arası bir boyut katarak bu çalışmamız devam edecek. Bölgemizde ve ülkemizde en çok sevilen sporlardan bir tanesi ata sporumuz, bize özgü yanları olan güreş. Güreş sporu ile ilgili hem olimpik başarıyı yakalayan, hem de otantik kendi kültürümüze ait yağlı güreş sporunu geliştiren yeni kuşaklara tanıtan bir yaklaşım içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

Güreşlerde cazgırlar tarafından derlenen bir mani kitabı derledikleri bilgisini de veren Uysal, güreşlerde birinci olan pehlivanlara altın kemerinin hemen teslim edileceğini sözlerine ekledi

Son Güncelleme: 14.05.2015 21:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.