Minyatür Türkiye Parkı' Dokuma'da

KEPEZ Belediyesi tarafından, Anadolu medeniyetlerinin eşsiz mimari eserlerinin bir araya geldiği Minyatür Türkiye Parkı kuruldu.

06 Şubat 2018 Salı 13:27
Minyatür Türkiye Parkı' Dokuma'da

Büyükşehir Belediyesi, 'Konyaaltı Sahilini Düzenleme Projesi' kapsamında bölge içerisinde bulunan Minyatür Kent Parkı Alanı'nı (Minicity) tahliye etme kararı almıştı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Minicity'in, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesine taşınmasını talep ettti. Büyükşehir Belediyesi'nin meclis kararıyla Minicity'deki eserler Anadolu medeniyetlerinin mimari eserlerinin kullanım hakkını Kepez Belediyesi'ne verdi.

Mini Türkiye için 10 dönümlük alan

Kepez Belediyesi de Dokuma Fabrikası alanında minyatür park için 10 bin m2.lik bir sergi alanı oluşturdu. Anadolu uygarlıklarının Minicity'de yer alan ve 1/25 oranında küçültülen 84 eserinin maketi Dokuma'daki yeni yerine taşındı. Dokuma Fabrikası'nın eski ambarlarında oluşturulan alanda, uzman kişiler tarafından bakım ve onarımları yapıldıktan sonra eserler, 'Minyatür Türkiye Parkı' adı altında oluşturulan 5 dönümlük sergi alanındaki yerlerine monte edilecek.

KEPEZ'E DEĞER KAZANDIRACAK

Başkan Hakan Tütüncü de Minyatür Türkiye Parkı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi ve bürokratlarından parkla ilgili bilgi aldı. Minyatür Türkiye Parkı ile Antalya ve Kepez'e yeni bir değer kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan Tütüncü, "Bu park, hem Antalya'ya hem de Kepez'e değer katacak. Parklarımız, temalı sergilerle aynı zamanda eğitim imkânı haline de geliyor. Minyatür Park'ta, Türkiye'nin farklı noktalarında gelip geçmiş medeniyetlerinin yüzyıllar içerisinde Anadolu coğrafyasında nasıl mimari eserler yaptıklarını göreceğiz; eserlerin nerede olduğunu hatırlama imkânı bulacağız." dedi.

Minyatür Türkiye Parkı'nda, helikopter simülasyon merkezinin de kurulacağını aktaran Başkan Tütüncü, bu merkezde ziyaretçilere, helikopter içerisinde Türkiye turu yaşatacaklarını söyledi. Başkan Tütüncü, eserlerin Kepez'e kazandırılması noktasında desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

Başkan Hakan Tütüncü, Minyatür Türkiye Parkı'nı, nisan ayı içerisinde hizmete açacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.