Mezar yaptırmak için sergi açıyor!

ERİTTİĞİ mumu şekillendirerek rengârenk dekoratif süs eşyaları üreten ressam Sibel Yiğit, eserlerini açacağı sergide beğeniye sunacak. Yiğit, sergiden elde edilen gelirle, kanser tedavisi gördüğü sırada yaşamını yitiren Armağan Bilgin'in mezarını yaptıracak.

27 Eylül 2016 Salı 15:24
Mezar yaptırmak için sergi açıyor!
Ressam Sibel Yiğit'in, dekoratif süs eşyaları sergisi, 29 Eylül Perşembe Kaleiçi'ndeki Lazer Pansiyon'da açılacak. Resim çalışmalarının yanı sıra el sanatlarına olan merakı nedeniyle gittiği kurslarda ham mumu şekillendirip, dekoratif süs ve hediyelik eşya yapmayı öğrenen Yiğit, çalışmalarını bir sergide beğeniye sunacak. Aldığı eğitim sonunda mum sanatını benimseyen Yiğit, evlerde kullanılmayan cam-porselen bardakları, kahve fincanı, kül tablası ve kâselerini de değerlendiriyor. Yiğit bu malzemeleri, içlerine eritip döktüğü renkli mumlarla süs eşyasına dönüştürüyor.

Mum çalışmalarını ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunacak olan Sibel Yiğit, geçen nisan ayında kanser tedavisi gördüğü sırada yaşamını yitiren Armağan Bilgin'in mezarının yapımına katkıda bulunacak. Sergiyi, tesadüfen tanıdığı Armağan Bilgin'in tedavisine katkıda bulunmak için açmayı planladığını kaydeden Yiğit, "Bu sevincimi ailesiyle paylaşmak için geçen nisan ayında telefonla aradım. Ancak ailesi Armağan'ın yaşamını yitirdiğini söyledi. Derin bir üzüntüye kapıldım. Sergimi yine Armağan Bilgin için açıp, satıştan elde edilecek gelirle mezarının yapımına katkıda bulunacağım" dedi.

Son Güncelleme: 27.09.2016 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.