'Memleketim' prömiyer yapacak

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Memleketim' adlı müzikal oyunu sahneleyecek.

06 Aralık 2019 Cuma 14:07
'Memleketim' prömiyer yapacak

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde provaları süren 'Memleketim' müzikalinin dünya prömiyeri 7 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de yapılacak. Opera ve bale sanatçılarının sahne aldığı 'Memleketim' müzikalinin koreografisini Armağan Davran, müzik düzenlemesini Deniz Yıldız, anlatım metnini reji Fatih Şanal hazırladı. Eserde Antalya DOB orkestrasını şefler Ömer Yöndem ile Hakan Kalkan yönetiyor.

Antalya DOB Müdürlüğü görevine atanan Akın Ulutaş, izlenme rekoru kırması beklenen 'Memleketim' adlı eserin son provasını izleyip eser ile ilgili bilgi verdi. Akın Ulutaş, müzikal eserde Anadolu insanının asırlar boyunca süregelen duygu, düşünce, türkü, kültürel değer ve sosyal yaşamlarının çeşitli görünümlerinin sahneye yansıtıldığını ifade etti.


Antalya DOB Müdürü Akın Ulutaş, dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten, Işık tasarımı da Mustafa Eski imzalarını taşıyan eser için "İnsanın duygu ve davranışlarındaki derin anlamları hümanist bir bakış açısıyla ele alan türküler, Türkiye'nin ortak kültürel dokusuna bir ayna tutarken 'Memleketim' eserinde de bu ayna, sahneden seyirciye kâh lirik, kâh eğlenceli, kâh ironik bir anlatımla dönüyor" dedi.

'Memleketim'de soprano Derya Doran, Sinem Seçil Baddal, Serap Demirhan Işık, Özsu Özgür Deveci, Tuğba Kubilay, Pınar Tekol, tenör Burak Pektaş, Fatih Şanal, bariton Erdi Can Aybaş, Ümit Burak Tekinay, Emre Akyurt, Togarhan Atuner sezon boyunca solist olarak sahneye çıkacak. Solistlere bale sanatçıları da danslarıyla eşlik edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.